Τοπικές Ειδήσεις

Νέα ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα: Να ανακοινωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων στη Νότια Ρόδο από τον ΕΟΔΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ RAPID – TEST ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ

Στην Νότια Ρόδο έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση με την διάδοση του ιού, για την οποία η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης. Τώρα πρέπει να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα για να γλιτώσουμε τα χειρότερα.

Η περίπτωση με τα κρούσματα στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου είναι χαρακτηριστική, για τα ανεπαρκή και επικίνδυνα υγειονομικά πρωτόκολλα της κυβέρνησης , που στην πραγματικότητα οδηγούν σε υπερμετάδοση του ιού στην κοινότητα. Μας λένε πως είναι ασφαλές να κλείνει ένα σχολείο μόνο αν το 50%+1 των μαθητών νοσεί! Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα έκαναν τεστ σε μαθητές στο Π.Ι. Γενναδίου, αλλά όχι στους γονείς!

Μετά από τις διαμαρτυρίες και την ανακοίνωση που δημοσιεύσαμε η επιτροπή αγώνα κατοίκων,  τις διαμαρτυρίες και την μαζική κινητοποίηση του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου, έγιναν ορισμένα πράγματα, τα οποία όμως δεν επαρκούν για να σταματήσει η μετάδοση του ιού.

Καταρχήν οι υπεύθυνοι αρνούνταν σε όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, να έρθει ο ΕΟΔΥ και να πραγματοποιήσει RAPID-TEST μέσα στα σχολεία του Γενναδίου, γιατί έλεγαν πως στην περιοχή υπάρχει δημόσια μονάδα υγείας (το Π.Ι. Γενναδίου).  Ταυτόχρονα αρνούνταν και την ανάγκη απολύμανσης, καθώς όπως έλεγαν αυτή γίνεται μόνο για ψυχολογικούς λόγους!

Μόλις είδαν όμως την μαζική κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της Νότιας Ρόδου, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω, για να αποφύγει πιο γενικευμένες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.

Η αλήθεια είναι πως την Δευτέρα 15/11, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι θα γίνουν κινητοποιήσεις,  ανακοινώθηκε στον σύλλογο γονέων Γενναδίου πως θα γίνουν RAPID TEST την Πέμπτη στο δημαρχείο Γενναδίου. Η αλήθεια είναι πως την Τρίτη 16/11 καθώς ήταν σε εξέλιξη η κατάληψη του δημοτικού σχολείου από τον σύλλογο γονέων, ανακοινώθηκε στους παρευρισκόμενους ότι τελικά θα γίνει απολύμανση του  σχολείου. Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν ακόμα μια φορά πως μόνο με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, μπορεί ο λαός να πετυχαίνει το οτιδήποτε προς όφελος του.

Ορισμένοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης προσπαθούν να βγουν από πάνω αντιστρέφοντας αυτή την πραγματικότητα, λέγοντας δημόσια πως τα RAPID-TEST και η απολύμανση έγιναν με δική τους πρωτοβουλία. Αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές όλοι λένε πως έτρεξαν αμέσως για την Νότια Ρόδο.  Οι  ίδιες οι δημοσιεύσεις τους όμως τους διαψεύδουν, καθώς λένε αντικρουόμενα και αντιφατικά πράγματα.

Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να είναι σε εβδομαδιαία βάση ο ΕΟΔΥ στην Νότια Ρόδο, να διενεργεί τεστ, να ανακοινώνει δημόσια τα αποτελέσματα (αριθμό τεστ και πόσα ήταν θετικά). Να ληφθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα σε όλους τους τους κρίσιμους χώρους όπως τα σχολεία και οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι, για να σταματήσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Να καταργηθεί το παράλογο υγειονομικό πρωτόκολλο της κυβέρνησης που απαγορεύει στον ΕΟΔΥ να διενεργήσει τεστ στους μαθητές μέσα στο σχολείο. Το αποτέλεσμα είναι να μεταφέρονται εκτός με ευθύνη του γονιού και αυτό οδηγεί αντικειμενικά σημαντικός αριθμός μαθητών να μην κάνει τεστ. Αυτό συμβαίνει διότι αρκετοί γονείς δεν έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν τα παιδιά από το σχολείο στο «δημαρχείο» Γενναδίου σε καθορισμένη ώρα, είτε γιατί εργάζονται ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τα χωριά και τα σχολεία της Νότιας Ρόδου. Διεκδικούμε:

·      Μια φορά την εβδομάδα να γίνονται RAPID – TEST μέσα στα σχολεία του Γενναδίου από τον ΕΟΔΥ, ώστε να κάνουν τεστ όλοι οι μαθητές.

·      Εβδομαδιαία δωρεάν RAPID – TEST για όλους τους κατοίκους από τον ΕΟΔΥ ή το Π.Ι. Γενναδίου, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

·      Αραίωση των μαθητών ανά τάξη, να προσληφθούν άμεσα εκπαιδευτικοί ώστε να αξιοποιηθούν οι κλειστές αίθουσες των σχολείων.

·      Να γίνεται ο εμβολιασμός όλων των κατοίκων της Νότιας Ρόδου στο Π.Ι. Γενναδίου. Για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν να γίνεται κατ’οικον.

·      Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό στο Π.Ι. Γενναδίου, σύμφωνα και με τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 25/11/2021

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου