Ειδήσεις

Συνέδριο Απόδημου Ελληνισμού θα γίνει στη Ρόδο. Την Αυστραλή πρόξενο συνάντησε ο Δήμαρχος

Την πρόξενο της Αυστραλίας στην Αθήνα κα. Τζανίν Μακλένναν, υποδέχτηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί της θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συζήτηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα ομογένειας η οποία όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές είναι δυνατή πληθυσμιακά, αλλά και οικονομικά.

Ο κ. Χατζηδιάκος, ενημέρωσε την Αυστραλή πρόξενο για τη διοργάνωση στη Ρόδο Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημου Ελληνισμού για τον Οκτώβριο του 2017 κατά το οποίο οι απόδημοι Έλληνες δια των Συλλόγων τους θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους οι οποίες θα μπορούσαν να πλαισιωθούν με εκδηλώσεις και από τις πρεσβείες των χωρών.

«Η Αυστραλία είναι φίλη χώρα με την οποία μας δένουν στενοί δεσμοί»  δήλωσε ο δήμαρχος τονίζοντας το ρόλο της κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου όταν είχε ταχθεί στο πλευρό των Συμμάχων. Διευκρίνισε επίσης  ότι η απόσταση που μας χωρίζει φέρνει στη Ρόδο κυρίως τουρίστες κρουαζιεροπλοίων που επισκέπτονται τη Μεσόγειο.

Η Αυστραλή πρόξενος δήλωσε ενθουσιασμένη από τις ομορφιές του νησιού και εξέφρασε την επιθυμία της να το επισκεφτεί ξανά,  έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου