Ρεπορτάζ

«Ανάσα» από το Σ.τ.Ε. στην παράταξη Καρίκη

Ανακούφιση προκάλεσε στο «στρατόπεδο» της παράταξης «Ροδίων Όραμα» με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη, το διατακτικό της απόφασης προσδιορισμού της ενστάσεως, που υποβλήθηκε από 6 συμβούλους του κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών, από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στην πράξη προσδιορισμού της συζήτησης της ενστάσεως την 8η Ιανουαρίου 2015 ενώπιον του 3ου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας καθίσταται συγκεκριμένα σαφές ότι η παράταξη Καρίκη, δεν οφείλει να προχωρήσει σε 300 επιδόσεις του πολυσέλιδου δικογράφου παρά μόνο σε 7.
Η παράταξη «γλυτώνει» έτσι ένα μεγάλο έξοδο, που υπερβαίνει σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς τις 12.000 ευρώ αφού το ΣτΕ περιορίζει τον αριθμό των επιδόσεων στους επικεφαλής των 5 δημοτικών παρατάξεων, στο Ελληνικό Δημόσιο και στο Δήμο Ρόδου.
Σημειώνεται ότι το κόστος της συγκεκριμένης διαδικασίας είχε προκαλέσει πονοκέφαλο μεταξύ των ενισταμένων, ενώ δεν έλειψαν και σκέψεις για τη ματαίωση της δίκης.
Θυμίζουμε ότι 6 μέλη της παράταξης «Ροδίων Όραμα» με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη (δύο έχουν ήδη διαψεύσει ότι την υπέγραψαν), ζητούν την ακύρωση της υπ’ αρίθμ. 162/2014 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία απορρίφθηκε η ένστασή τους κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών.
Οι ενιστάμενοι είχαν ζητήσει συγκεκριμένα την ακύρωση του συνδυασμού «Ροδιακή Δημιουργία» με επικεφαλής τον κ. Χατζή Χατζηευθυμίου και την επανάληψη των εκλογών μεταξύ των υπόλοιπων συνδυασμών, που συμμετείχαν στις εκλογές στον Δήμο Ρόδου.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου απέρριψε την ένσταση.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», με την αίτηση αναίρεσης στρέφονται κατά του Δήμου Ρόδου, εκπροσωπούμενου από τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εκπροσωπούμενου δια του εν Ρόδω Δικαστικού Γραφείου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του κ. Φ. Χατζηδιάκου ως επικεφαλής της παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», του Χατζή Χατζηευθυμίου ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΡΟΔΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», του κ.  Ευστράτιου Καρίκη, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ – ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», του Γεωργίου Υψηλάντη ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και του κ. Καλετού Πότσου, ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ».
Προβάλλουν δε 8 λόγους για την αναίρεση της απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου που απέρριψε το αίτημά τους για την ακύρωση του συνδυασμού «Ροδιακή Δημιουργία» με επικεφαλής τον κ. Χ. Χατζηευθυμίου και την επανάληψη των εκλογών.

Σημειώνεται τέλος ότι η παράταξη Χατζηευθυμίου, πιθανότατα να μην παραστεί στη δίκη ενώπιον του ΣτΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου