Το νέο πρότυπο διοίκησης του Δήμου Ρόδου και ο προγραμματισμός δράσεων ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία αντιδημάρχων, εντεταλμένων συμβούλων και με τη συμμετοχή των 43 προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νησιού, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο δήμαρχος ανέπτυξε στους προέδρους το σκεπτικό του για τον νέο τρόπο άσκησης καθηκόντων τους και διοίκησης της κάθε κοινότητας και στις αυξημένες αρμοδιότητες που τους εκχώρησε με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στα τοπικά συμβούλια να προχωρούν άμεσα στην επίλυση των προβλημάτων της κάθε περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε εκ νέου το θέμα της λειτουργίας των δομών του ΕΚΑΒ, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένες ορεινές περιοχές και τα χωριά της Νότιας Ρόδου, με τον δήμαρχο να έχει άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν επίσης σε θέματα που σχετίζονται με συντηρήσεις κτιρίων και καθαρισμό αγροτικών δρόμων Τέλος, αποφασίσθηκε να προβούν σε απογραφή του υπηρεσιακού προσωπικού και καταγραφή του μηχανολογικού εξοπλισμού.
Παράλληλα, ο δήμαρχος συνεχίζει να ενημερώνεται από τα κατά τόπους συμβούλια. Το βράδυ της Τρίτης (23-9) παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Κοσκινού παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Βασίλη Ψυλλάκη, και του συμβούλου της μειοψηφίας και γραμματέα του ΔΣ Αντώνη Γιαννικουρή.
Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο Νίκο Μανωλάγκα και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου για τα ζητήματα της περιοχής. Σε αυτά συγκαταλέγονται η ανάπλαση του παραδοσιακού οικισμού, μελέτη για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού, ζητήματα πρασίνου και περιβάλλοντος, σχολικών κτιρίων, καθώς και πολιτιστικά θέματα.
Σήμερα Τετάρτη ο δήμαρχος παραβρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Σορωνής, όπου ενημερώθηκε για τις ανάγκες της περιοχής και έθεσε τους κεντρικούς άξονες που θα διέπουν την ενιαία διοίκηση του Δήμου βάσει της αρχής της οριζόντιας συνεργασίας και του συντονισμού με αποκεντρωμένες δομές. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν, ήταν η πορεία των αντισταθμιστικών έργων που πραγματοποιεί η ΔΕΗ στην περιοχή, οι αγροτικοί δρόμοι, τα μπάζα που κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τις βροχές του χειμώνα ως τη θάλασσα, αλλά και η διάβρωση της ακτογραμμής.
Πριν από τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε αγιασμός της θεμελίωσης του έργου του βρεφονηπιακού σταθμού Σορωνής, παρουσία του δημάρχου Ρόδου, του τέως δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά, του νυν προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής κ. Αντώνη Σαββάκη, του τέως προέδρου κ. Γιάννη Μαρίνου, του δημοτικού συμβούλου κ. Αγαπητού Πάλλα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ