Προς πλήρη επιβεβαίωση της «δημοκρατικής», που ήδη από τις 3 Οκτωβρίου 2017 είχε αποκαλύψει την πρόταση της δημοτικής αρχής να προωθήσει την Νέα Αγορά «πακέτο» με την Μαρίνα Μανδρακίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στη Ρόδο του κ. Φώτη Χατζηδιάκου με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.
Ωστόσο, ακόμα κι αν υλοποιηθούν τα σχέδια για από κοινού αξιοποίηση ο δρόμος είναι μακρύς και μέχρι τότε το άλλοτε εμβληματικό ακίνητο της Νέας Αγοράς, θα βουλιάζει στην εγκατάλειψη.
Στην έναρξη της τουριστικής περιόδου η εικόνα είναι αποκαρδιωτική τόσο στον περιβάλλοντα χώρο, όπου λειτουργούν λιγοστά πια καταστήματα μετά τις εξώσεις των κακοπληρωτών, όσο και εντός του κτηρίου, όπου στεγάζονται γραφεία αλλά και υπηρεσίες του Δήμου.
Η εγκατάλειψη ενός κτηρίου, που θα μπορούσε να αποτελεί την κορωνίδα του εμπορικού κέντρου της πόλης, είναι εμφανής σε κάθε σημείο, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους τουρίστες που επισκέπτονται το συγκρότημα είτε για να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους σε ένα από τα εναπομείναντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είτε για να κάνουν την βόλτα τους.
Ωστόσο, η εικόνα που επικρατεί στην Νέα Αγορά, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν και θα πρέπει έστω και με προσωρινές παρεμβάσεις να γίνει εξωραϊσμός ώστε να βελτιωθεί.
Κλειστές επιχειρήσεις, ερειπωμένα καταστήματα, παρατημένος εξοπλισμός, μπάζα και σκόρπια αντικείμενα συνθέτουν την εικόνα του κτηρίου, που κάποτε αποτελούσε σημείο αναφοράς για το ροδιακό εμπόριο. Ακόμα και τα φροντισμένα και περιποιημένα καταστήματα που λειτουργούν «χάνονται» μέσα στην γενικότερη εικόνα της εγκατάλειψης.
Το φωτορεπορτάζ της «δημοκρατικής» είναι ενδεικτικό για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Νέα Αγορά και την υποβάθμιση που έχει επέλθει με το πέρασμα του χρόνου στην καρδιά της πόλης, με εκατοντάδες επισκέπτες να περνούν καθημερινά από το σημείο και να αντικρίζουν αυτές τις εικόνες.

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ