ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι εντάσεις για το κλείσιμο των αριστερών στροφών στην Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
στροφες

Ενταση επι­κρα­τεί στις τάξεις των κατοί­κων της δημο­τι­κής ενό­τη­τας Αφάντου με αφορμή τις εργα­σίες  για  το κλεί­σιμο του  ανοίγ­μα­τος στην νησίδα jersey επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου, στο ύψος του Αγίου Ανδρέα.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως το κλεί­σιμο του ανοίγ­μα­τος έγινε προχθές παρου­σία αστυ­νο­μι­κής δύναμης καθώς υπήρχαν πλη­ρο­φο­ρίες για παρε­μπό­διση των εργα­σιών.

Το θέμα επρό­κειτο να συζη­τη­θεί σε συνε­δρί­αση του συμ­βου­λίου της τοπικής κοι­νό­τη­τας Αφάντου.  Η κατά­σταση όμως  ήταν  πολύ έκρυθμη  και η συζή­τηση ανα­βλή­θηκε  για χθες το βράδυ.

Όπως δήλωσε ο πρό­ε­δρος του τοπικού   συμ­βου­λίου Αφάντου κ. Εμμα­νουήλ Λόγγος κάποιοι   κάτοι­κοι του  ζήτησαν  να προ­χω­ρή­σει στην κατά­θεση  αίτησης ασφα­λι­στι­κών μέτρων για να στα­μα­τή­σουν οι εργα­σίες.

«Δεν επιθυμώ να προβώ σε αυτή την κίνηση και να προ­χω­ρήσω στην κατά­θεση αίτησης ασφα­λι­στι­κών μέτρων. Η απόφαση που θα ληφθεί πρέπει  να είναι στη σωστή κατεύ­θυνση», δήλωσε ο πρό­ε­δρος του συμ­βου­λίου της τοπικής κοι­νό­τη­τας Αφάντου κ. Εμμα­νουήλ Λόγγος.

Την άποψη ότι θα πρέπει να εφαρ­μο­σθούν κατά γράμμα οι κανο­νι­σμοί και η μελέτη που έχει  κατα­τε­θεί εδώ και πολύ καιρό στη Διεύ­θυνση Τεχνι­κών Υπη­ρε­σιών της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου  εξέ­φρασε ο αντι­δή­μαρ­χος Πολε­ο­δο­μι­κών Εφαρ­μο­γών, που προ­έρ­χε­ται από τη δημο­τική ενότητα Αφάντου, κ. Γιώργος Κακού­λης.

«Θέλω να εφαρ­μο­σθούν  κατά γράμμα οι κανο­νι­σμοί.  Δεν  θα βάλουμε σε κίνδυνο ανθρώ­πι­νες ζωές.  Αν  εγκυ­μο­νούν κίν­δυ­νοι  για τους οδηγούς να κλεί­σουν και άλλα ανοίγ­ματα στην Εθνική Οδό Ρόδου- Λίνδου. Η ασφά­λεια των πολιτών για μένα είναι πάνω από όλα. Ποιος θα ανα­λά­βει την ευθύνη για αυτά που θα γίνουν αν όλοι εμείς δεν πρά­ξουμε το σωστό;», ανα­ρω­τή­θηκε ο κ. Γιώργος Κακού­λης.

Δια­φο­ρε­τική άποψη εξέ­φρασε ο αντι­δή­μαρ­χος διοι­κη­τι­κών Υπη­ρε­σιών και πρώην δήμαρ­χος Αφάντου,  κ. Σάββας Δια­κο­στα­μα­τίου.

«Για το θέμα θα απο­φαν­θούν σύντομα  οι αρμό­διες υπη­ρε­σίες του Δήμου Ρόδου και της Περι­φέ­ρειας . Δεν δια­φω­νούμε να κλείσει προ­σω­ρινά το άνοιγμα στο ύψος του Αγίου Ανδρέα.  Επι­θυ­μούμε όμως να μην κλείσει   άλλη οδός που οδηγεί προς τη θάλασσα. Οι κάτοι­κοι της δημο­τι­κής κοι­νό­τη­τας Αφάντου πρέπει να έχουν πρό­σβαση στη θάλασσα», δήλωσε  ο αντι­δή­μαρ­χος Διοι­κη­τι­κών Υπη­ρε­σιών κ. Σάββας  Δια­κο­στα­μα­τίου.

Για το θέμα αυτό πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε χθες το πρωί και συνά­ντηση στο γραφείο του δημάρ­χου κ. Φώτη Χατζη­διά­κου.

Συμ­με­τεί­χαν στη συνά­ντηση ο  αντι­δή­μαρ­χος Πολε­ο­δο­μι­κών Εφαρ­μο­γών κ. Γιώργος Κακού­λης, ο  αντι­δή­μαρ­χος Διοι­κη­τι­κών Υπη­ρε­σιών κ. Σάββας Δια­κο­στα­μα­τίου και ο πρό­ε­δρος του συμ­βου­λίου της τοπικής κοι­νό­τη­τας Αφάντου κ. Εμ Λόγγος.

Στη συνά­ντηση ο δήμαρ­χος ενη­με­ρώ­θηκε για τις εξε­λί­ξεις, τις αντι­δρά­σεις των κατοί­κων αλλά και τις θέσεις που πολύ ξεκά­θαρα έχει εκφρά­σει για το ζήτημα ο περι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος.

Ο κ. Χατζη­διά­κος δεν άνοιξε τα χαρτιά του και δεν προέβη σε ανα­κοι­νώ­σεις για τις κινή­σεις που θα κάνει.

Να σημειω­θεί πως ο δήμαρ­χος άκουσε  τα επι­χει­ρή­ματα του περι­φε­ρειάρχη κ. Γιώργου Χατζη­μάρ­κου στη συνά­ντηση που είχε  μαζί του χθες το μεση­μέρι για τους μειω­μέ­νους συντε­λε­στές του ΦΠΑ.

Ο κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους  δεν προ­βαί­νει  η ανά­δο­χος εται­ρεία στην εγκα­τά­σταση φωτει­νών σημα­το­δο­τών στο επίμαχο σημείο της Εθνικής Οδού Ρόδου- Λίνδου.

«Ως φορέας επί­βλε­ψης της εργο­λα­βίας εφαρ­μό­ζουμε τις απο­φά­σεις του ΥΠΕΚΑ. Μόνο αν  μας δοθεί η άδεια για την εγκα­τά­σταση φωτει­νών σημα­το­δο­τών από το υπουρ­γείο θα προ­χω­ρή­σουμε. Όλοι το κατα­λα­βαί­νουν αυτό ακόμη  και στελέχη του Δήμου Ρόδου  εκτός από τον κ. Δια­κο­στα­μα­τίου», δήλωσε  για το συγκε­κρι­μένο θέμα  ο κ. Χατζη­μάρ­κος.

Στο αέρα τα έργα από

το  πρό­γραμμα δημο­σίων επεν­δύ­σεων

Λίγο αργό­τερα θέλο­ντας να εξη­γή­σει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να μην καταρ­γη­θεί το ειδικό καθε­στώς του ΦΠΑ ο κ. Χατζη­μάρ­κος απο­κά­λυψε πως έχουν παγώσει όλα τα έργα από το πρό­γραμμα δημο­σίων επεν­δύ­σεων.

«Έχουν παγώσει τα έργα που υλο­ποιού­νται μέσω του προ­γράμ­μα­τος δημο­σίων επεν­δύ­σεων.  Σας αναφέρω πως προ­χώ­ρη­σαν σε αύξηση κατά 15% του προ­γράμ­μα­τος για όλη τη χώρα . Αυτό είχε σαν απο­τέ­λε­σμα να έχουμε εμείς στην Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου μείωση πόρων κατά 70%. Έτσι από 6.500.000 ευρώ απο­φα­σί­στηκε να  πάρουμε 1.500.000. Τα χρήματα τελεί­ω­σαν σε 20 ημέρες. Απο­τέ­λε­σμα ήταν να στα­μα­τή­σουν όλα  τα έργα. Αυτό είναι σοβαρό ζήτημα. Δεν το ανα­δεί­ξαμε. Ακόμη και αν το κάναμε όμως το ενδια­φέ­ρον των ΜΜΕ θα στρε­φό­ταν στη διένεξη με τον  κ. Δια­κο­στα­μα­τίου», δήλωσε ο κ.  Γιώργος Χατζη­μάρ­κος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Megalh

    Δύναμη ο ντομινικ