Τοπικές Ειδήσεις

Ο κ. Χ. Κόκκινος συγκαλεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Δωδεκανήσου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ενημερώνει ότι λόγω του επερχόμενου χειμώνα και της ανάγκης για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Καρπάθου

 

Συγκαλείται

το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου στις 2 Noεμβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Πλατ. Ελευθερίας 1, Ρόδος).

 

Σκοποί της συνεδρίασης είναι ο συντονισμός και η συνεργασία των φορέων στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχομένων πλημμυρικών φαινομένων στο Νομό Δωδεκανήσου. Ολοκληρώθηκε σήμερα η αποστολή των προσκλήσεων προς τους συμμετέχοντες.

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Χαρτογράφηση κινδύνου πλημμυρών – εκτίμηση επικινδυνότητας ανά περιοχή.  Αναφορά δράσεων πρόληψης, έργα και δράσεις που έχουν ολοκληρωθεί.

2. Έλεγχος και συντήρηση  αντιπλημμυρικών έργων. Προσδιορισμός εργασιών που έχουν ήδη εκτελεστεί ή πρόκειται να εκτελεστούν.

3. Έλεγχος και καθαρισμός επαρχιακού οδικού δικτύου- Αποτύπωση ιρλανδικών διαβάσεων-επιτήρηση-σήμανση. Έλεγχος και καθαρισμός λοιπού οδικού δικτύου, απομάκρυνση φερτών υλών-φυλλωμάτων κ.λπ. από τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων (αρμοδιότητα νησιωτικών δήμων-Δ.Ε.Υ.Α.).

 1. Καθαρισμοί ρεμάτων Π.Ε. Δωδεκανήσου (άρθρο 224 Ν. 4555/2018) – Εργασίες που έχουν εκτελεστεί και προγραμματισμός εργασιών που πρόκειται να εκτελεστούν. Καθορισμός προτεραιοτήτων με βάση την επικινδυνότητα πλημμυρικού κινδύνου.

 

 1. Έργα συγκράτησης εδαφών σε περιοχές που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές

  6. Συντονισμός και συνεργασία φορέων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Παρατηρήσεις από προηγούμενη εμπειρία σε συμβάντα μεγάλης έκτασης.

  7. Αντιμετώπιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις, προετοιμασία φορέων, προμήθεια εξοπλισμού και υλικών (αλυσίδες – αλάτι), προετοιμασία και ενημέρωση πληθυσμού – ευπαθών ομάδων σε πιθανό αποκλεισμό περιοχών από ισχυρές χιονοπτώσεις.

  8. Υποστήριξη της Δ/νσης Πολ. Προστασίας στις  περιοχές  των  νησιωτικών  συμπλεγμάτων των Περιφερειακών  Ενοτήτων Δωδεκανήσου.  Προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω νησιωτικότητας.

  9. Κινητοποίηση και συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων. Ενίσχυση εθελοντικών οργανώσεων με υλικά.

  10. Αναθεώρηση  Σχεδιασμού  με βάση τον Ν. 3852/2010 και των τροποποιήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου