Ειδήσεις

Χαιρετισμός κ. Χαρ. Κόκκινου στην ημερίδα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ)

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίπλα σ’ αυτούς που μάχονται καθημερινά για να διατηρήσουν το αγαθό της υγείας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση, παραβρέθηκε στην ενημερωτική ημερίδα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 σε ξενοδοχείο των Αθηνών. Την ημερίδα απασχόλησαν θέματα που αφορούν τις Νεότερες Προκλήσεις στη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης καθώς και τη σύγχρονη στρατηγική της αποκατάστασης στον πάσχοντα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι: «Τέτοιες εκδηλώσεις τις έχουμε ανάγκη όλοι μας, αποτελούν ένα χρήσιμο «γνωστικό εργαλείο», αφού μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και των ερευνών για τη συγκεκριμένη πάθηση και να εξαχθούν αισιόδοξα μηνύματα. Επισημαίνω τη φράση «αισιόδοξα μηνύματα» διότι αφενός οι πάσχοντες από την ασθένεια δε σταματούν τη ζωή τους, αλλά την αλλάζουν και αφετέρου η ιατρική επιστήμη με αλματώδεις ρυθμούς στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους και η πρόοδος των ιατρικών ερευνών κινείται σε θετική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Οφείλω να επισημάνω την ανάγκη συνεργασίας των ασθενών με τους γιατρούς τους και την οργανωμένη Πολιτεία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές των περικοπών μείωσαν την παρουσία του κοινωνικού κράτους. Στο πολύτιμο αγαθό της υγείας δε χωρούν περικοπές. Η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και το αγαθό της δημόσιας υγείας. Από την πλευρά της η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σταθερά ενεργή και αναπληρώνει την κεντρική εξουσία με δράσεις που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, τη δημόσια υγεία και εμφανίζουν το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να έχει κάθε μορφής εξουσία.

Εύχομαι δύναμη, ψυχραιμία και θετική ψυχολογία στους ασθενείς, να συνεχίσουν οι γιατροί τις έρευνες που αποδίδουν θετικά τα τελευταία χρόνια και εκφράζω τη βεβαιότητα ότι και η συγκεκριμένη ασθένεια σε λίγα χρόνια θα είναι επαρκώς ή πλήρως αντιμετωπίσιμη.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου