Ρεπορτάζ

Βαριές ποινές σε κατηγορούμενους για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε τρείς κατηγορούμενους για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από κοινού χωρίς την απαιτούμενη άδεια και για τροποποίηση των όρων λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα σε έναν 48χρονο ημεδαπό και μια 36χρονη Ουκρανή και ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή σε έναν 24χρονο ημεδαπό.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν έλεγχο σε «παραδοσιακό καφενείο» στην οδό Κοδριγκτώνος με την επωνυμία «JET NET» την 14η Σεπτεμβρίου 2013.
Η άδεια λειτουργίας του καταστήματος έχει εκδοθεί στο όνομα της αλλοδαπής και το κατάστημα εκμεταλλευόταν ο πρώτος κατηγορούμενος.
Οι αστυνομικοί βρήκαν τον τρίτο κατηγορούμενο, προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος.
Κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν να λειτουργούν εντός του καταστήματος παιγνιομηχανήματα με εγκατεστημένα τυχερά παίγνια.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν έξι πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούμενοι ο καθένας από κεντρική μονάδα, πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη και ένα USB, με τυχερά ηλεκτρονικά παίγνια τα οποία παίζονται μέσω του διαδικτύου.
Από τους παραπάνω υπολογιστές οι πέντε βρίσκονταν μαζί σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ ο έκτος βρισκόταν σε χώρο στον οποίο είχαν πρόσβαση μόνο οι υπάλληλοι του καταστήματος.
Ο υπολογιστής αυτός λειτουργούσε ως server και από εκεί ο οποιοσδήποτε υπεύθυνος του καταστήματος μπορούσε να ελέγχει τους άλλους πέντε υπολογιστές και να τροφοδοτεί τους πελάτες με μονάδες για να παίζουν “φρουτάκια” μετά την είσπραξη του ανάλογου χρηματικού ποσού.
Στους πέντε υπολογιστές βρέθηκε συγκεκριμένα εγκατεστημένο το παίγνιο «THE BOOK». Εντός του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 275 ευρώ ενώ από τα στοιχεία του server προκύπτει ότι κάθε 1 ευρώ που έδινε ο πελάτης αντιστοιχούσε σε 100 μονάδες (credits).
Επίσης διαπιστώθηκε ότι στην άδεια λειτουργίας του καταστήματος δεν αναφέρεται η εγκατάσταση των υπολογιστών πράγμα που αποτελεί ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας του.
Ο 48χρονος υποστήριξε απολογούμενος ότι η 38χρονη σύζυγός του εγκατέστησε στο κατάστημά της έξι υπολογιστές για χρήση internet και ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με το κατάστημα λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Η 38χρονη ισχυρίστηκε ότι οι υπολογιστές δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από πελάτες με χρήματα και ότι δεν είχε σκοπό να τους λειτουργήσει ως τυχερά παίγνια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου