Ρεπορτάζ

Αθώος κρίθηκε ασφαλιστής που κατηγορήθηκε για κακουργηματική υπεξαίρεση

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ημεδαπός ασφαλιστής που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.
Ο κατηγορούμενος είχε συνεργασία με ασφαλιστική εταιρεία από το έτος 1996 και η συνεργασία τους στηριζόταν σε σταθερό σύστημα χρεοπιστώσεων με εύρος του χρόνου αποπληρωμής 4 μήνες.
Με την αιφνίδια διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας της ασφαλιστικής εταιρείας δημιουργήθηκε πρόβλημα με τα τρέχοντα ασφαλιστήρια συμβόλαια καθόσον οι πελάτες μετά την αναγγελία της διακοπής δεν παρελάμβαναν τα εκδοθέντα και πιστωμένα συμβόλαια, εκείνοι που τα είχαν παραλάβει με πίστωση δεν τα πλήρωναν και εκείνοι που τα είχαν παραλάβει και τα είχαν πληρώσει ζητούσαν να τους επιστραφούν τα καταβληθέντα από την εταιρεία του κατηγορούμενου.
Η εταιρεία του τελευταίου φέρεται στο διάστημα Ιουλίου 2009 – Μαρτίου 2011
να παρήγαγε και να εισέπραξε ασφάλιστρα ύψους 460.792 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος κατέστησε σαφές ότι η κατηγορία είναι παντελώς αβάσιμη καθόσον στηρίζεται στην αποδοχή ότι εισέπραττε για 20 μήνες χωρίς να πληρώνει το παραμικρό τονίζοντας μάλιστα ότι η κακή λογιστική κατάθεση της μηνύτριας ήταν εκείνη που την οδήγησε στην ανάκληση της αδείας της.
Η άδεια της μηνύτριας εταιρείας ανακλήθηκε συγκεκριμένα γιατί τα αποθεματικά που εμφάνιζε ουσιαστικά δεν υπήρχαν και κλήθηκε να προβεί στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου χωρίς να ανταποκριθεί.
Τόνισε επίσης ότι στο διάστημα Ιουλίου 2009 – Φεβρουαρίου 2011 είχε καταβάλει στην εταιρεία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 1.394.391 ευρώ!
Πρόσθεσε ότι στις καταστάσεις της εταιρείας υπήρχε αταξία για την οποία καλείται πλέον εκείνος να λογοδοτήσει ως απολογούμενος ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε κατηγορηθεί ούτε για τροχονομική παράβαση.
Επεσήμανε εξάλλου ότι η ανάκληση της αδείας της μηνύτριας ήταν η αφορμή για να προκληθούν ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας του και να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πελατών του.
Είχε λάβει μάλιστα τον Αύγουστο του 2011 δάνειο ύψους 90.000 ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις επιστροφής ασφαλίστρων σε δυσαρεστημένους πελάτες, ενώ περαιτέρω τόνισε ότι του οφείλονται 236.946 ευρώ και δεν οφείλει και ότι μετά την ανάκληση της άδειας της μηνύτριας τα έχει χάσει.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Βασίλης Καβουριού και Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου