Τοπικές Ειδήσεις

Στους 45 ανήλθαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ρόδου

Στους 45 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 40-65 ετών, που στην συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.
Η κατάσταση της υγείας των περισσοτέρων ασθενών (εκτός από δύο με τρεις περιπτώσεις) είναι σταθερή και ελεγχόμενη και όλοι λαμβάνουν την αναγκαία ιατρική φροντίδα και περίθαλψη. Προβληματίζει όμως έντονα η συρροή των θετικών κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στη Ρόδο και η εξάπλωση της μετάλλαξης Δ’ στην κοινότητα, καθώς εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί περαιτέρω αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών.
Ηδη, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη διοίκηση του ΓΝΡ από την αρχή της πανδημίας και έχει εγκριθεί από τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, προβλέπεται μεταξύ άλλων η μετατροπή και της Β’ Παθολογικής Κλινικής σε κλινική Covid, στην περίπτωση που οι υπάρχοντες χώροι (κλινική covid και Α’ Παθολογική) δεν επαρκούν για την νοσηλεία των επιπλέον ασθενών. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανό στα αμέσως επόμενα 24ωρα να χρησιμοποιηθεί η Β’ Παθολογική για τους ασθενείς με κορωνοϊό.
«Υπάρχει ένας σταθερά υψηλός αριθμός ασθενών με Covid-19 οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας. Καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ παρουσιάζει ανοδική τάση, είναι επόμενο να δεχόμαστε περισσότερα περιστατικά στο Νοσοκομείο, πράγμα για το οποίο έχουμε προετοιμαστεί. Ανταποκρινόμαστε στις τρέχουσες συνθήκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα πάντα με το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε εκπονήσει από την αρχή της πανδημίας και είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε σε κάθε νέα συνθήκη. Για μία ακόμη φορά, όμως, θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Βεβαίως, το πιο αποτελεσματικό μέσο για να προστατευθούμε από τον κορωνοϊό, είναι ο εμβολιασμός», δήλωσε ο διοικητής του ΓΝΡ, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.
Σημειώνεται με την ευκαιρία ότι πάνω από 65 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «φλερτάρουν» με την αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί. Ήδη έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, έξι εργαζόμενοι σε προνοιακά ιδρύματα της Ρόδου.
«Κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει και κανένας δεν πρέπει να τεθεί σε αναστολή εργασίας αμισθί. Όλοι έχουμε στηρίξει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη λειτουργία του Νοσοκομείου όχι μόνο κατά την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού, αλλά γενικότερα», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος των εργαζόμενων, κ. Χάρης Μπαρός.
Το μέγα εμβολιαστικό κέντρο
Φήμες που θέλουν το μέγα εμβολιαστικό κέντρο στην περιοχή της Καλλιθέας να βάζει λουκέτο, λόγω της ολοένα μικρότερης συμμετοχής των πολιτών στην εμβολιαστική εκστρατεία, δεν επιβεβαιώνονται από καμία επίσημη πηγή.
«Δεν έχουμε καμία απολύτως σχετική πληροφόρηση. Δεν έχουμε λάβει κανένα έγγραφο, ενώ και προφορικά δεν μας έχει γίνει κάτι τέτοιο γνωστό. Το Mega Center της Ρόδου λειτουργεί με την ευθύνη και εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που είναι η μόνη που θα πάρει μία τέτοια απόφαση. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο», δήλωσε ο κ. Ρουμάνης. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αναπληρωτή συντονιστή του μέγα εμβολιαστικού κέντρου και διοικητή του Κ.Υ. Ρόδου, Νίκου Παυλίδη, ο οποίος αναφέρει πώς όντως έχουν μειωθεί κατά πολύ οι εμβολιαστικοί ρυθμοί, όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν πρόκειται να κλείσει το mega center της Ρόδου, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει γνωστοποιηθεί από καμία επίσημη πηγή! «Είναι δεδομένη η ολοένα μικρότερη συμμετοχή των πολιτών στην εμβολιαστική εκστρατεία. Από τους 1000-1200 εμβολιασμούς που πραγματοποιούνταν κατά μέσο όρο καθημερινά, πέσαμε στους 300-500. Σχετικά όμως με το ενδεχόμενο να κλείσει το μέγα εμβολιαστικό κέντρο στην Καλλιθέα, δεν έχω την παραμικρή πληροφόρηση. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από κάποια επίσημη πηγή», ανέφερε ο κ. Παυλίδης.
Σημειώνεται ότι 71.000 περίπου άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στη Ρόδο. Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν συνολικά 19 εμβολιασμοί στο μέγα center στην Καλλιθέα. Γενικότερα, κάθε Κυριακή ο αριθμός των εμβολιασμών είναι πολύ μικρός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου