Τοπικές Ειδήσεις

10 υποθέσεις ρευματοκλοπής απασχόλησαν το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου!

Ολο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με το φαινόμενο της ρευματοκλοπής, το οποίο έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα, με αποτέλεσμα υποθέσεις ρευματοκλοπής να μονοπωλούν σχεδόν τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων.
Οι εντατικοί έλεγχοι που διενεργεί ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν αναδείξει το συγκεκριμένο φαινόμενο. Ωστόσο, πολλές φορές ο φορέας αυτός αδυνατεί να γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός παραβάτης της ρευματοκλοπής, γι’ αυτό το λόγο καταλογίζει την ευθύνη στον τελευταίο χρήστη του ακινήτου.
Συνεπεία αυτού, υπεύθυνο για τη ρευματοκλοπή μπορεί να θεωρηθεί πρόσωπο, το οποίο δε φέρει καμία υπαιτιότητα, αντιμετωπίζοντας, μάλιστα, ποινικές κυρώσεις, ενώ στην πραγματικότητα είναι αθώος.
Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου εξέτασε 10 υποθέσεις ρευματοκλοπής.
Στις 5 οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω εξόφλησης του ποσού της ρευματοκλοπής που τους είχε καταλογιστεί.
Σε μια υπόθεση δόθηκε αναβολή διότι ο κατηγορούμενος έχει ρυθμίσει το ποσό της οφειλής.
Σε μια ακόμη έπαυσε η δίωξη λόγω θανάτου του κατηγορούμενου ενώ σε ακόμη μια ο κατηγορούμενος απηλλάγη και η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία για την άσκηση δίωξης κατά του αυτουργού καθώς διαπιστώθηκε πως δεν ήταν εκείνος υπαίτιος της ρευματοκλοπής.
Σε ακόμη μια υπόθεση ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
Ενας μόνο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ρευματοκλοπή ύψους 5.000 ευρώ περίπου και του επιβλήθηκε ερήμην ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου