Ειδήσεις

Κάτι… κινείται στις πτήσεις που προγραμματίζονται προς Ελλάδα

Η χώρα προηγείται έναντι των ανταγωνιστών σε επίπεδο προγραμματισμού θέσεων. Ωστόσο, οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν μόλις το ένα τρίτο των επιπέδων πριν από την πανδημία. Ποιοι επέλεξαν να ταξιδέψουν σε δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Η σταδιακή ανάκαμψη των αερομεταφορών παγκοσμίως αποτυπώνεται στα στοιχεία της OAG, του παρόχου ταξιδιωτικών δεδομένων που έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και της Cirium, με την Ελλάδα να προηγείται των ανταγωνιστών της σε επίπεδο προγραμματισμού αεροπορικών θέσεων σε σχέση με το 2019, παρουσιάζοντας το μικρότερο ποσοστό μείωσης.

Βάσει των στοιχείων, ο αριθμός των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων παγκοσμίως συνεχίζει να αυξάνεται, με επιπλέον 1,5 εκατ. θέσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Βέβαια, παρά τη σταδιακή ανάκαμψη, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μόλις το ένα τρίτο των επιπέδων πριν από την πανδημία και παρουσιάζει πτώση 38% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019.

Η εικόνα σε αριθμούς
Η Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου καταγράφει πτώση 36,9% σε επίπεδο διαθεσιμότητας αεροπορικών θέσεων συγκριτικά με το 2019. Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία, σημειώνεται αύξηση κατά 5,6% σε εβδομαδιαία βάση την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων στις 14 Ιουνίου του 2021 ανερχόταν σε 647.201 και στις 21 Ιουνίου σε 679.225. Σημαντική άνοδος κατά 113,7% καταγράφεται σε σχέση με την 20ή Ιανουαρίου όταν ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 319.763.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της 14ης Ιουνίου, η Ελλάδα καταγράφει πτώση 37,6% στη διαθεσιμότητα θέσεων σε σχέση με το 2019. Η Πορτογαλία βρίσκεται στο -48,8%, με την Ισπανία να ακολουθεί στο -52,1% και την Ιταλία να έπεται με 54,1%. Μεγαλύτερη μείωση καταγράφει η Γαλλία στο μείον 57,4%, η Γερμανία βρίσκεται στο μείον 70% και το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση στο μείον 75,8% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019.

Ποιοι ψήφισαν Ελλάδα
Την ίδια στιγμή, με βάση τα στοιχεία της Cirium, που παρέχει ταξιδιωτικά δεδομένα και στατιστικά για τον κλάδο των αερομεταφορών, το διάστημα 8-15 Ιουνίου οι Γερμανοί κάλυψαν σε ποσοστό 23,4% τη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων με προορισμό την Ελλάδα,. Με τους Βρετανούς, παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, να ακολουθούν με 8,3% και τους Γάλλους να έπονται με ένα ποσοστό 8%. Οι Ιταλοί κάλυψαν το 6,4% και οι Ισπανοί το 1,5%.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου