“Ηρεμος και πλήρης” δηλώνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής της παράταξης “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του στην “δημοκρατική”, που θα συζητηθεί.
Ο κ. Χατζημάρκος τονίζει ότι «ο κόσμος έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη του στο παρελθόν που μας τραυμάτισε και κοιτάζει πλέον μπροστά, με μια καινούργια ματιά, με ελπίδα, με αισιοδοξία ότι αυτά τα νησιά μπορούν να πάρουν αυτά που τους αξίζουν και ότι τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους».
Σχολιάζει χωρίς περικοπές τα όσα έλαβαν χώρα κατά την προεκλογική περίοδο επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δε νομίζει να υπάρχει αντίστοιχη περίπτωση τόσο εξόφθαλμης παρέμβασης οργανωμένων συμφερόντων στη πολιτική ζωή ενός τόπου και μάλιστα με ένα τρόπο τόσο επαίσχυντα απροκάλυπτο».
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου

• Κύριε Περιφερειάρχη, φτάσαμε στη λήξη της προεκλογικής περιόδου, με τα φώτα στραμμένα πολύ έντονα στις περιφερειακές εκλογές εδώ και πολλούς μήνες. Ποια ήταν τα πολιτικά χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου;
Είναι γεγονός ότι η συζήτηση για τις περιφερειακές εκλογές κυριάρχησε για περίπου ένα χρόνο, ίσως και περισσότερο. Δυστυχώς, δεν ήταν μια πολιτική συζήτηση. Έχω χαρακτηρίσει αυτήν τη προεκλογική περίοδο ως την πιο τοξική που έχει βιώσει ο τόπος εδώ και δεκαετίες. Οι προσωπικές ύβρεις, η συκοφαντία, τα ψεύδη, η παραπληροφόρηση, κατά της Περιφερειακής Αρχής, δεν έχουν προηγούμενο. Εκπορεύτηκαν από συγκεκριμένα συμφέροντα, που επιχείρησαν να χειραγωγήσουν και να μετατρέψουν την πολιτική σε μια αρένα εκβιασμών για να επιτύχουν τις δικές τους επιδιώξεις. Δεν νομίζω να υπάρχει αντίστοιχη περίπτωση τόσο εξόφθαλμης παρέμβασης οργανωμένων συμφερόντων στη πολιτική ζωή ενός τόπου και μάλιστα με ένα τρόπο τόσο επαίσχυντα απροκάλυπτο.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό της περιόδου είναι η εμφάνιση ενός μορφώματος που διεκδικεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ δεν έχει κανένα πολιτικό χαρακτηριστικό, καμία πολιτική πρόταση, δεν δημιουργήθηκε από καμία κοινωνική διεργασία και δεν υπαγορεύτηκε από κανένα πολιτικό κενό. Είναι ένα συνονθύλευμα συμφερόντων, μεταμφιεσμένο σε παράταξη, όπου ο καθένας εξυπηρετεί τη δική του προσωπική ατζέντα και εκτονώνει τα δικά του ένστικτα. Δεν μπορεί να αφορά την κοινωνία ένας τέτοιο μόρφωμα.


• Περιμένατε ότι θα αντιμετωπίζατε τέτοιου είδους καταστάσεις;
Το περίμενα. Ίσως σας φανεί υπερβολικό, αλλά το περίμενα από την πρώτη μέρα της θητείας μας. Είχα πολλές ενδείξεις για αυτό. Το είχα πει στους συνεργάτες μου πολύ νωρίς. Και δεν διαψεύσθηκα. Όταν δημιουργήθηκε το ζήτημα με το Φράγμα Γαδουρά, όταν κάποιοι οργανωμένοι κύκλοι δεν δίστασαν να αφήσουν την πόλη της Ρόδου χωρίς νερό τον Αύγουστο του 2016, ήμουν βέβαιος ότι ο πόλεμος εναντίον μας από όλους εκείνους που ξεβολέψαμε, ξεκινούσε με πολύ άγριο τρόπο. Η υπόθεση του ηλεκτροφωτισμού της Ρόδου με λαμπτήρες LED, που πολεμήθηκε λυσσαλέα από τους ίδιους πάλι κύκλους, από τα ίδια συμφέροντα, ήταν το αποκορύφωμα. Και ήταν σοκαριστικός ο τρόπος που πολιτικά πρόσωπα, περιφερειακοί σύμβουλοι υιοθέτησαν την ατζέντα των συμφερόντων και γι’ αυτά πάλεψαν μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή. Δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν και να διασύρουν συναδέλφους τους.
Η πιο πρόσφατη υπόθεση που τα ίδια συμφέροντα θέλησαν να αναδείξουν, είναι αυτή του “Ηχος και Φως” σε μια πρωτοφανή όσο και κυνική περίπτωση προσπάθειας χειραγώγησης της Περιφέρειας, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Αποκαλύφθηκαν μόνοι τους και επιβεβαίωσαν αυτό που προσπαθούσαν να διαψεύσουν όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα! Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που σας αναφέρω, οργανωμένα συμφέροντα και πολιτικά πρόσωπα βάδισαν χέρι-χέρι. Σήμερα, συστεγάζονται στην πολιτική ομάδα που συγκρότησαν! Δυστυχώς για όλους αυτούς, οι εκλογές δεν είναι διαγωνισμός σε “φιλικό” δήμο.


• Σκεφθήκατε ποτέ ότι θα ήταν πιο εύκολο και πιο ασφαλές για σας πολιτικά να είστε πιο συναινετικός με τους κύκλους που περιγράφετε; Θα είχατε αποφύγει πολλά προβλήματα και ίσως μια τόσο οξυμένη προεκλογική περίοδο, όσο αυτή που διανύσαμε.
Κύριε Αθανασίου, μπήκα στην πολιτική με συγκεκριμένες αρχές και στοχεύσεις. Στοχεύσεις που τις είχα περιγράψει με ακρίβεια σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις που είχα δώσει ως Περιφερειάρχης στην εφημερίδα σας.
Πολλές φορές με έχετε ακούσει να λέω πόσο μεγάλη σημασία έχουν στην πολιτική η αλήθεια και οι καθαρές επιλογές. Πού θέλουμε να πάμε, με ποιο τρόπο θα φτάσουμε ως εκεί, ποιο τίμημα θα πληρώσουμε. Με έχετε ακούσει πολλές φορές να λέω ότι «ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών». Αν εξετάσετε μια προς μία τις χαμένες υποθέσεις, τις χαμένες ευκαιρίες, θα διαπιστώσετε κι εσείς ότι τα αίτια εντοπίζονται τοπικά και μόνο τοπικά.
Η αφύπνιση μιας κοινωνίας που δυστυχώς χρειάστηκε να εθιστεί στο ψέμα, από εκείνους που στήριξαν την πολιτική τους επιβίωση στην επιχείρηση καταστολής των αντανακλαστικών της, η “αποτοξίνωσή” της και ο “εθισμός” της στην διαφάνεια και την αλήθεια, ακόμη κι όταν αυτή δεν είναι ευχάριστη, ήταν για μας το μεγαλύτερο στοίχημα και η βασική προϋπόθεση για να ξεκολλήσει ο τόπος από το τέλμα. Ήταν το πολιτικό πείραμα που επιχειρήσαμε στο Νότιο Αιγαίο και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, νιώθω πλήρως δικαιωμένος, ήρεμος και με ήσυχη συνείδηση. Τόσο στις εκλογές του 2014, όσο και στη διάρκεια της θητείας μας η τοπική κοινωνία απέδειξε πως ήταν έτοιμη να κόψει τον ομφάλιο λώρο από ένα σύστημα εξουσίας, μια νοοτροπία διακυβέρνησης, που αντί να την οδηγήσει μπροστά, την εγκλώβισε σε ένα κύκλο χαμένων ευκαιριών. Αυτόν τον φαύλο κύκλο ανατροφοδότησης νοσηρών φαινομένων πάνω στα οποία στηρίχτηκε η πολιτική συνολικά στη χώρα αυτή τις τελευταίες δεκαετίες, με αναπόφευκτη κατάληξη την χρεοκοπία της, υποσχεθήκαμε να τον σπάσουμε.
• Πιστεύετε πως τον σπάσατε τελικά αυτόν τον κύκλο; Τα καταφέρατε;
Θα σας πω τι δεν έκανα, τί δεν “κατάφερα” και τι δεσμεύομαι ότι δεν θα κάνω ούτε στην επόμενη θητεία μου.
Δεν έκανα τα στραβά μάτια όταν έπιασα ένα συνεργάτη μου να κλέβει, όπως γινόταν μέχρι τώρα.Δεν έκανα τα στραβά μάτια όταν κάποιοι επιχειρηματίες, έχοντας όνειρο να πάρουν κάποιες δουλειές, ασκούσαν πιέσεις. Και δεν λύγισα στις πιέσεις “για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο”, όπως μου ζητήθηκε.
Και δεν λύγισα μπροστά στους εκβιασμούς άλλων συνεργατών οι οποίοι έβλεπαν κάθε πρωί στον καθρέφτη τους τον εαυτό τους σε υπουργικό θώκο και πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να με υποχρεώσουν να παίξω το παιχνίδι τους.
Και σας ρωτώ: Υπάρχει σήμερα κανένας συμπολίτης μας ο οποίος να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι αν δεν είχα παρουσιάσει στην κοινωνία την κλοπή και τον κλέφτη, σήμερα θα ήταν δίπλα μου εκθειάζοντάς με; Υπάρχει κανένας που να αμφιβάλει ότι, αν είχα υποκύψει στις πιέσεις να έχουν αξιώματα αυτοί που τα ονειρεύονταν, σήμερα θα ήταν δίπλα μου και θα μου έπλεκαν το εγκώμιο; Υπάρχει κανένας που να αμφιβάλει ότι αν αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που σήμερα συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοφανή προπαγάνδα λάσπης εναντίον μας, είχαν τύχει της εύνοιας που αποζητούσαν, σήμερα θα ήταν οι πιο φανατικοί υποστηρικτές μας;
Δεν υπάρχει ούτε ένας! Σε όλους τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου, δεσμεύομαι και σήμερα: Δεν θα κάνω βήμα πίσω.


• Στην κεντρική ομιλία σας είπατε κάτι που προκάλεσε αίσθηση: ότι όχι απλά ταρακουνήσατε το σύστημα, το τσακίσατε. Χαρακτηρίστηκε ως μια ακόμη “προκλητική” δήλωσή σας.
Σας ανέφερα νωρίτερα τις αρχές που διέπουν την πολιτική λειτουργία μου και τους στόχους που είχα βάλει όταν αποφάσισα να διεκδικήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Να σπάσω τα δεσμά που κρατούσαν επί δεκαετίες αλυσοδεμένο το Νότιο Αιγαίο. Συναντήσαμε σθεναρές αντιστάσεις. Η πρωτοφανής σε ένταση και μίσος πολεμική που δεχτήκαμε, είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι το σύστημα δεν ταρακουνήθηκε απλώς. Κατέρρευσε. Το είπα στην ομιλία μου και θα το επαναλάβω.
Ο καθένας, όταν λειτουργεί σε ένα χώρο, έχει πάντα την αγωνία αν η κατεύθυνσή του είναι η σωστή. Εγώ έχω ένα αλάνθαστο τρόπο να το κάνω αυτό. Κοιτάω το μέτωπο που έχω απέναντι μου, το μέγεθος και την έντασή του. Και κοιτώντας το μέτωπο που έχω σήμερα απέναντί μου είμαι απόλυτα βέβαιος ότι έχουμε λειτουργήσει σωστά. Το μέτωπο που βαθιά μέσα μου περίμενα να το βρω τόσο ενωμένο. Τώρα συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί εναντίον μας. Πηγαίνουμε στο ραντεβού μας στις 26 Μαΐου και έχουμε απέναντί μας τους γνήσιους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος που στοίχισ στον τόπο μας τις ευκαιρίες που έχασε. Και πηγαίνω σε αυτό το ραντεβού ήρεμος, καλά προετοιμασμένος, με τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που μου δίνει το έργο που έχει παραχθεί από μια ομάδα ικανών ανθρώπων, που υπηρέτησαν το Νότιο Αιγαίο όλα αυτά τα χρόνια με αυτοθυσία, παρά τη χυδαία πολεμική που δέχτηκαν.
• Το ξεκίνημα της θητείας σας συνέπεσε με την πιο δύσκολη και πιο ταραγμένη πολιτικά και οικονομικά, περίοδο των τελευταίων 10ετιών. Πόσο ανασταλτικά λειτούργησε αυτό για σας;
Είναι αλήθεια ότι αυτή η περιφερειακή θητεία, συνέπεσε χρονικά με την μεγαλύτερη πολιτική και δημοσιονομική κρίση που γνώρισε η χώρα μας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Η δυσκολία της συγκυρίας, δεν λειτούργησε ανασταλτικά, ούτε αποτέλεσε βολικό άλλοθι αδράνειας. Αντιθέτως, έγινε το έναυσμα για να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο την αληθινή πολιτική, με συγκεκριμένη στρατηγική για την επίλυσή των προβλημάτων, με συγκεκριμένους στόχους. Κάναμε τα πράγματα διαφορετικά. Και καταφέραμε να κατακτήσουμε κορυφές.
Σήμερα, κάνοντας τον απολογισμό αυτής της δύσκολης όσο και συναρπαστικής θητείας, μετά λόγου γνώσεως σας λέω ότι πενταετία 2014-2019, καταγράφεται στη ιστορία της Αυτοδιοίκησης του Νοτίου Αιγαίου ως μια περίοδος προκλήσεων, υπερβάσεων και επιτευγμάτων, ο αντίκτυπος και τα οφέλη των οποίων δεν περιορίζονται στο σήμερα. Εκτείνονται χρονικά στο μέλλον, διαμορφώνοντας ένα νέο περιβάλλον ευκαιριών και δυνατοτήτων για τα νησιά μας.
Ως Περιφερειακή Αρχή, κατορθώσαμε να βάλουμε ψηλά των πήχυ, με αξιοζήλευτες επιδόσεις σε κρίσιμους τομείς και μετρήσιμα αποτελέσματα που μπορούν να χαρακτηριστούν ιστορικής σημασίας, αφού πάνω σε αυτά θα στηριχθεί η εξέλιξη και η ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου τα επόμενα χρόνια.
• Τι εννοείτε όταν λέτε “ιστορικής σημασίας”;
Τολμήσαμε, διεκδικήσαμε και κατορθώσαμε αυτό που για όλους τους άλλους κινείτο στη σφαίρα του αδύνατου: την αλλαγή του χρηματοδοτικού στάτους της Περιφέρειάς μας, της πιο υποχρηματοδοτημένης Περιφέρειας της χώρας, με την επαναφορά της, μετά από πολλά χρόνια, στον Στόχο 1 των μεταβατικών περιφερειών της Ευρώπης, που από το 2020 θα επιφέρει διπλασιασμό των χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκούς πόρους και πρόσβαση σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία.
Ταυτοχρόνως, κατορθώσαμε να ανοίξουμε νέους δρόμους μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που έκανε αποδεκτή την πρότασή μας για χρηματοδότηση έργων που τόση ανάγκη έχουν τα νησιά μας. Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες, υπέγραψα προ ημερών το Συμβόλαιο Συνεργασίας της Περιφέρειάς μας με την ΕΤΕ. Ανοίξαμε έτσι μια λεωφόρο νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων για τα νησιά μας, αφού όλα τα έργα που έχουν ανάγκη, μπορούν πια να βρουν χρηματοδότηση.
Ακόμη και μπροστά σε αυτά τα ιστορικά επιτεύγματα, εισπράξαμε την κριτική και την μικρότητα των υπαιτίων των χαμένων ευκαιριών. Ούτε εδώ μας αιφνιδίασαν. Αναμενόμενο από εκείνους που επέστρεψαν αναξιοποίητα 225 εκατ. ευρώ, από τα 250 εκατ. του Ειδικού Προγράμματος για το Νότιο Αιγαίο, ένα ποσό τεράστιο, που είχε έρθει για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. Αν αυτό δεν είναι η κορυφή της υποκρισίας, πως αλλιώς θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.
• Στην διάρκεια της πενταετίας επενδύσατε σημαντικά στον τουρισμό. Θα μπορούσατε να ακολουθήσετε κι εσείς την πεπατημένη του… μπετόν. Γιατί δεν το κάνατε;
Ήταν μια στρατηγική επιλογή, εκ των ων ουκ άνευ για μια Περιφέρεια όπως το Νότιο Αιγαίο. Τα νησιά μας, σε περίοδο κρίσης, χρειάζονταν εισόδημα και θέσεις εργασίας.
Είχαμε από την αρχή βαθύτατη πίστη ότι το Νότιο Αιγαίο, να μπορεί να ηγηθεί όχι απλά της τοπικής προσπάθειας ανάκαμψης, αλλά και αυτής ακόμη της υπερ-τοπικής, εθνικής προσπάθειας. Τα αναπτυξιακά πεδία στα οποία δίνει αγώνα η χώρα είναι συγκεκριμένα και σχετίζονται με τον τουρισμό, την προσέλκυση επενδύσεων, και την αξιοποίηση του πρωτογενή τομέα. Όλα αυτά τα πεδία μαζί, απαντώνται μόνο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλα συνθέτουν την ανάπτυξη. Μέχρι τώρα η αναζήτηση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου, αποτελούσε αντικείμενο ημερίδων και συνεδρίων, ένα συνεχές ευχολόγιο. Εμείς εδώ, στο Νότιο Αιγαίο το κάνουμε πράξη.
Το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι αυτοί οι στόχοι ξέφυγαν από ένα προσωπικό στοίχημα δικό μου ή της παράταξής μου. Έγιναν συλλογική υπόθεση, έγιναν στοίχημα και στόχος ολόκληρης της κοινωνίας. Γι’ αυτό το Νότιο Αιγαίο αναδείχθηκε πρωταθλητής στον τουρισμό την τριετία 2016-2018, για αυτό διεκδίκησε και κέρδισε -για πρώτη φορά ελληνική Περιφέρεια- τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019- γι’ αυτό τα νησιά μας αφήνουν έντονο το αποτύπωμα της κουλτούρας και του πολιτισμού τους στο παγκόσμιο κοινό, όπου συμμετέχουν, όπου παρουσιάζονται. Είχα υποσχεθεί ότι θα έμπαινα στην πολιτική, μόνο για να κάνουμε πρωταθλητισμό και αυτό κάνουμε.
Σημειώστε ωστόσο, ότι κανένας τομέας δεν παραμελήθηκε επί θητείας μας. Ούτε το… μπετόν που αναφέρατε. Οι απολογισμοί του έργου μας και των πρωτοπόρων πρωτοβουλιών μας έχουν γίνει δεκάδες φορές. Αν κάποιοι εξακολουθούν να το αμφισβητούν ή να το μηδενίζουν, είναι γιατί τους εκθέσαμε πολιτικά όταν κάναμε όλα αυτά που εκείνοι έλεγαν ότι δεν γίνονται.
• Στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχουμε δει μεγάλο αριθμό δημοσκοπήσεων να σας φέρνουν πρώτο και με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.
Σίγουρα, οι δημοσκοπήσεις είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικές για μας. Όμως, δεν περιμένω από αυτές να μου αποτυπώσουν το κλίμα. Έχω μάθει στην ζωή μου ότι οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνονται ή αμφισβητούνται, μόνο όταν βρεθείς μπροστά στους πολίτες. Κάνω τις δικές μου μετρήσεις, κάθε μέρα εδώ και χρόνια, εκεί ακριβώς, μπροστά στους πολίτες. Στα 48 νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που σταθήκαμε δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια, για να μην αισθανθεί κανείς ότι είναι μόνος, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. Εκεί γίνονται οι πραγματικές δημοσκοπήσεις.
Δεν έχω επίσης ποτέ σχολιάσει ούτε τις μετρήσεις, ούτε τις ανόητες κριτικές που ασκούν, επ’ αυτών, άνθρωποι με έλλειψη μέτρου. Άλλωστε, στην επαφή με τον κόσμο, τα κατασκευασμένα ψέματα όλων των εργαστηρίων, καταρρέουν. Η πορεία έχει πια χαραχθεί. Τα νησιά μας, δεν γυρίζουν πίσω.
• Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες. Πώς αισθάνεσθε;
Ήρεμος και πλήρης. Με εκείνο το αίσθημα της πληρότητας που δίνει η σιγουριά ότι επιτελέσαμε το καθήκον μας, δώσαμε τις μάχες μας, στηρίξαμε τα νησιά μας. Δεν αποποιηθήκαμε τις ευθύνες, απεναντίας, σηκώσαμε και αυτές που δεν μας ανήκαν. Το κάναμε για τον τόπο. Αγαπάμε τα νησιά μας, αγαπάμε και την ευθύνη να τα υπηρετούμε με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Πολιτικό ή προσωπικό. Αναμετρηθήκαμε με τα προβλήματα, όπως οι νησιώτες αναμετρώνται καθημερινά με τα κύματα. Δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν ψάξαμε άλλοθι για τίποτα και σηκώσαμε πάνω μας κάθε βάρος από όπου κι αν ήρθε, είτε είχαμε την αρμοδιότητα, είτε όχι. “Σηκώσαμε” και τα 48 νησιά της Περιφέρειας με αγάπη και συνεργασία.
Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και πριν από αυτή, όπου κι αν βρέθηκα, βλέποντας την εμπιστοσύνη και την αγάπη στα μάτια των συμπατριωτών μας, έπαιρνα και την απάντηση, την εγγύηση ότι αυτός το τόπος έχει γυρίσει τελείως σελίδα, έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη του στο παρελθόν που μας τραυμάτισε και κοιτάζει πλέον μπροστά, με μια καινούργια ματιά, με ελπίδα, με αισιοδοξία ότι αυτά τα νησιά μπορούν να πάρουν αυτά που αξίζουν και ότι τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.
Είναι οι ίδιοι οι νησιώτες που δεν θα αφήσουν το Νότιο Αιγαίο να γυρίζει πίσω. Κοιτάζουν μπροστά κι εγώ τους ανταποδίδω αυτή τους την εμπιστοσύνη. Όλοι μαζί, από τις 26 Μαΐου θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι την πορεία μας #μπροστά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ