Ρεπορτάζ

Δικαιώθηκαν γονείς σε αντιδικία με ιδιωτικό σχολείο

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (τακτική διαδικασία) έγινε εν μέρει δεκτή η αγωγή που άσκησαν δύο γονείς σε ιδιωτικό σχολείο και τους επιδικάστηκε χρηματική αποζημίωση ύψους 2.500 ευρώ για ηθική βλάβη.
Με απόφαση, που είχε εκδώσει αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2017 το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, υποχρεώθηκε κατόπιν αίτησης δύο γονέων, ιδιωτικό σχολείο να επιτρέπει τη φοίτηση δύο αδελφών στο νηπιαγωγείο του έναντι ποσού 231 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο, συνοδευόμενης της φοίτησής τους αυτής, με τη μεταφορά τους από την οικία τους και την επιστροφή τους σ’ αυτή, με σχολικό λεωφορείο.
Οι δύο γονείς είναι εγκατεστημένοι στη Ρόδο και τα δίδυμα τέκνα τους φοιτούν στο σχολείο από το 2014 με ετήσια δίδακτρα ύψους 7.150 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής τους στο σχολείο μέχρι την 16.00 ώρα και της μεταφοράς τους με το σχολικό λεωφορείο.
Οι γονείς είχαν ενημερώσει το σχολείο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-2017 ότι δεν δύνανται να υπερβούν το ποσό των διδάκτρων των προηγούμενων ετών με τις ως άνω παροχές.
Κατά τις διαπραγματεύσεις έγιναν ωστόσο παρανοήσεις αφού οι αιτούντες θεώρησαν ότι η παραμονή στο σχολείο περιλαμβανόταν στην βασική τιμή και κόστιζε 1.120 ευρώ επιπλέον για τα δύο παιδιά.
Οταν κλήθηκαν να καταβάλουν το ποσό αρνήθηκαν και το σχολείο σταμάτησε την μεταφορά των παιδιών με το σχολικό λεωφορείο.
Το δικαστήριο έκρινε ότι το σχολείο άσκησε καταχρηστικώς το δικαίωμα διότι από δική του υπαιτιότητα δεν καταρτίσθηκε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς η σχετική συμφωνία για τα δίδακτρα, αλλά ούτε έγινε κάποια σαφής προσφορά.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου που εξέτασε την αγωγή τους με την οποία διεκδικούσαν αποζημίωση για ηθική βλάβη τους δικαίωσε μερικώς.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου