Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε η προσφυγή αλλοδαπής που υποστηρίζει ότι εκβιάστηκε και υπέκυψε σε ερωτικά όργια

Με διάταξη, που εξέδωσε η Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, έγινε δεκτή τυπικά και απορρίφθηκε στην ουσία της η προσφυγή μιας 31χρονης Αλβανής υπηκόου κατά της διατάξεως που εξέδωσε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου για την αρχειοθέτηση της μηνύσεώς της, εις βάρος 3 ημεδαπών για εκβίαση και για ομαδικό βιασμό.
Πιο συγκεκριμένα η Εισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι δεν πρέπει να απαγγελθεί εις βάρος των 3 ημεδαπών κατηγορία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, παράνομη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου και χρήση αυτού κατ’ εξακολούθηση αλλά και για παράνομη μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» η 31χρονη, χωρισμένη, διέμενε στη Ρόδο τα τελευταία δύο έτη και είχε γνωρίσει μέσω του facebook έναν έγγαμο ημεδαπό, πατέρα δύο παιδιών, με τον οποίο συνήψε σχέση.
Με τον ημεδαπό συνευρίσκετο ερωτικά στην οικία του και όπως υποστηρίζει, το θέρος του 2016 της πρότεινε να της γνωρίσει δύο ημεδαπούς φίλους του.
Ο σύντροφός της και οι δύο φίλοι του, την επισκέφθηκαν στην οικία της, κατανάλωσαν αλκοόλ και όταν έπεσαν οι αναστολές της, συνευρέθηκε ερωτικά και με τους τρεις κατά φύση και παρά φύση.
Ο σύντροφός της μάλιστα την ενημέρωσε ότι είχε βιντεοσκοπήσει το όργιο με το κινητό του τηλέφωνο αλλά της είχε υποσχεθεί ότι θα το έσβηνε.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 31χρονη, ο ημεδαπός σύντροφός της, της ζήτησε να επαναλάβουν το όργιο, εκείνη αρνήθηκε και τότε την εκβίασε λέγοντάς της ότι αν δεν δεχόταν να συνευρεθεί με τον ίδιο και τους φίλους του, θα αναρτούσε το βίντεο στο διαδίκτυο. Η ίδια, διατείνεται ότι τρομοκρατήθηκε και υπέκυψε και ότι η επόμενη ομαδική τους συνεύρεση έγινε στην επιχείρηση ενός ημεδαπού.
Τα όργια ελάμβαναν χώρα 4-5 φορές τον μήνα για διάστημα ενός έτους. Οπως ισχυρίζεται, ο σύντροφός της τα βιντεοσκοπούσε αρχικά με το κινητό του τηλέφωνο και στην πορεία με επαγγελματική κάμερα.
Η 31χρονη, κατήγγειλε ότι ήταν τρομοκρατημένη και ότι οι 3 ημεδαποί την εξανάγκασαν να υπογράψει ένα χαρτί στο οποίο βεβαίωνε ότι η ομαδική ερωτική τους συνεύρεση και η βιντεοσκόπησή της, γινόταν με την συγκατάθεσή της και έναντι αμοιβής 20.000 ευρώ. Η 31χρονη υποστηρίζει ότι δεν έχει πάρει χρήματα και ότι υπέκυπτε στις εντολές του συντρόφου της.
Η σεξουαλική εκμετάλλευσή της φέρεται, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, να έληξε τον Φεβρουάριο του 2017 όταν υπέστη σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νησί. Επέστρεψε το θέρος του ίδιου έτους για να εργαστεί σε τοπική επιχείρηση, είχε αλλάξει διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο και όπως διατείνεται, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ο ημεδαπός πρώην σύντροφός της την προσέγγισε εκ νέου και την εξανάγκασε με απειλές να μπεί στο αυτοκίνητό του. Οπως υποστηρίζει, την οδήγησε σε μια ερημική τοποθεσία και εκεί την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία, ενώ το ίδιο επανελήφθη κι άλλες φορές. Στην πορεία της προκαταρκτικής έρευνας η αλλοδαπή διαπίστωσε και κατέθεσε συμπληρωματικά στους αστυνομικούς ότι δύο τουλάχιστον βίντεο από αυτά που είχαν μαγνητοσκοπηθεί είχαν ανέβει σε κανάλι γνωστής ιστοσελίδας πορνό.
Οι εγκαλούμενοι, ισχυρίζονται ότι δεν είχαν ποτέ κανενός είδους σχέση με την αλλοδαπή και μάλιστα ο ένας υποστηρίζει ότι δεν την γνωρίζει καν οπτικά, ότι δεν την έχει συναντήσει ποτέ και ότι ακόμη και να εμφανιστεί μπροστά του δε θα την αναγνωρίσει.
Η Εισαγγελέας έκρινε ότι ο συγκεκριμένος ισχυρισμός είναι αληθής πράγμα που επιβεβαιώνεται και από καταθέσεις της αλλοδαπής καθώς είναι αδύνατο να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του και να μην μπορεί να τον αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα σε φωτογραφία που της επέδειξαν οι αστυνομικοί.
Κρίθηκε ακόμη ότι η αλλοδαπή δεν προσδιόρισε τους τόπους όπου τελούνταν, κατά τους ισχυρισμούς της, ο εξακολουθητικός βιασμός της ενώ περαιτέρω δεν επιβεβαιώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός της στα γεννετικά της όργανα ιατρικώς, όπως τον περιέγραψε (ρήξη μήτρας).
Κρίθηκε ακόμη ότι δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι τα βίντεο απεικονίζουν την ίδια ενώ περαιτέρω δείχνουν μια γυναίκα με έναν άνδρα και όχι με τρείς.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Μύριαμ Νεοφύτου και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής η δικηγόρος κ. Γιάννα Παναγοπούλου (Αθηνών).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου