«Κατράμι» είναι το νερό που τρέχει από τις βρύσες των νοικοκυριών στην περιοχή Λαγκονάκια των Φανών. Ανάστατοι οι κάτοικοι κοινοποίησαν φωτογραφίες από το κατάμαυρο νερό επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΔΕΥΑΡ.
Ωστόσο ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης-άρδευσης κ. Αλεξ. Μανωλάκης με δηλώσεις του στη «δημοκρατική» τόνισε ότι επρόκειτο για μεμονωμένο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ΔΕΥΑΡ δεν φέρει καμία ευθύνη.
Αναλυτικότερα ο κ. Μανωλάκης δήλωσε: «Περίπου 10 νοικοκυριά είχαν συνδεθεί με αρδευτική γεώτρηση. Αυτή η γεώτρηση ήταν προβληματική και το νερό δεν ήταν πόσιμο. Δεν φέρει όμως καμία ευθύνη η ΔΕΥΑΡ γι’ αυτό. Πέρυσι, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το πρόβλημα, είχαμε παρέμβει και συνδέσαμε τα νοικοκυριά με το δίκτυο του χωριού, απομονώνοντας την αρδευτική γεώτρηση. Προφανώς κάποιος άνοιξε ξανά τη βάνα αυτή με τα γνωστά αποτελέσματα. Πλέον όμως θα προβούμε σε νέα παρέμβαση ώστε να απομονώσουμε εντελώς τη βάνα και να μη μπορεί να συνδεθεί κανείς ξανά».
Διακοπές υδροδότησης
Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη ΔΕΥΑΡ διακοπές υδροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που χρωστούσαν ποσά άνω των 1000 ευρώ, στην περιοχή Αρχαγγέλου. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να προχωρήσουν οι διακοπές νερού και σε άλλες περιοχές.
«Στην περιοχή Αρχαγγέλου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος όγκος ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να προβούμε σε διακοπές υδροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν ανεξόφλητες οφειλές άνω των 1000 ευρώ. Προχωρήσαμε σε κάποιες διακοπές υδροδότησης και στην πορεία θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε. Μετά τις διακοπές άρχισαν να προσέρχονται οι οφειλέτες για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Θα εξετάσουμε σε ποιες περιοχές υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα ώστε να συνεχίσουμε τις διακοπές», είπε ο κ. Μανωλάκης.
Επάρκεια νερού
Σύμφωνα με τον κ. Μανωλάκη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ούτε πρόκειται να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με την υδροδότηση της πόλης της Ρόδου και των περιοχών που τροφοδοτούνται από το φράγμα Γαδουρά. Μόνο στον Αρχάγγελο, στα Μαριτσά και στη Νότια Ρόδο ενδέχεται να υπάρξουν μικροπροβλήματα, για αντιμετώπιση των οποίων έχουν παρθεί ήδη τα απαιτούμενα μέτρα.
«Προβλήματα αντιμετωπίζουμε στην περιοχή Αρχαγγέλου λόγω βλαβών του δικτύου. Στα Μαριτσά ήδη προβαίνουμε σε αποκατάσταση των βλαβών. Στη Νότια Ρόδο τα προβλήματα είναι τα γνωστά και ήδη μεριμνούμε για την αντιμετώπισή τους. Κατά τα λοιπά η πόλη της Ρόδου και οι περιοχές που τροφοδοτούνται από το φράγμα δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Να αναφέρω επίσης ότι ολοκληρώνονται τα έργα για τη σύνδεση του Φράγματος με τα Στεγνά μέχρι το Μάιο, ενώ μέχρι τον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεση με την περιοχή των Κολυμπίων», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Α. Μανωλάκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ