Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζεται η φυγή Ροδίων στο εξωτερικό!

Συνεχίζεται η μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, με τη Ρόδο να μην εξαιρείται από το αυτό το κύμα φυγής. Ο Δανιήλ Κελεπέρας και η Αθηνά Παυλή αντάλλαξαν τον λαμπερό ήλιο της Ρόδου με το Jakobstad στη Φινλανδία, όπου αποφάσισαν να χτίσουν το μέλλον τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της svenska.yle.fi και της δημοσιογράφου Mikaela Löv μετακόμισαν στη Φινλανδία τον περασμένο Οκτώβριο.
Το Jakobstad δεν είναι άγνωστο στο ζευγάρι. «Ερχόμασταν εδώ κάθε Δεκέμβριο, έτσι ξέραμε τι να περιμένουμε», λέει η Αθηνά. «Δεν μας νοιάζει το κρύο και το σκοτάδι, είχαμε αρκετό ήλιο μέχρι τώρα. Μπορούμε να ζήσουμε στο σκοτάδι για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει ο Δανιήλ, γελώντας. Η μητέρα του κατάγεται από τη Φινλανδία και έτσι έχει μάθει από μικρός τη φινλανδική γλώσσα, με την οποία η Αθηνά δεν είναι εξοικειωμένη.
«Μου αρέσει ο φινλανδικός τρόπος ζωής, η ποιότητα ζωής που υπάρχει εδώ, οι επαγγελματικές ευκαιρίες και οι συνθήκες εργασίας, η υγειονομική περίθαλψη», λέει η Αθηνά.
Η ιδέα της μετοίκισης γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια όταν το ζευγάρι επισκέφτηκε τη Φινλανδία για διακοπές. Επιστρέφοντας στη Ρόδο αποφάσισαν να αποταμιεύσουν χρήματα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.
«Ήταν το όνειρό μου να ζήσω στη Φινλανδία. Η μητέρα μου επέλεξε την Ελλάδα και τώρα μετακομίζω εγώ εδώ. Σίγουρα τα παιδιά μου θα επιστρέψουν στο μέλλον στην Ελλάδα», λέει ο Δανιήλ.
Στο ζευγάρι αρέσει να ταξιδεύει και ο Δανιήλ υποστηρίζει, ότι με την νέα του ζωή στη Φινλανδία θα γνωρίσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτό που ξέρουν από την Ελλάδα. Η Αθηνά δηλώνει ότι στη Φινλανδία υπάρχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες για εκπαίδευση, ενώ στην Ελλάδα πρέπει να πληρώσει κανείς για σπουδές από την τσέπη του.
Στη Ρόδο, οι δύο νέοι δούλευαν στον τουριστικό τομέα. Ο Δανιήλ έχει διπλή υπηκοότητα και έχει βρει ήδη θέση εργασίας στη Φινλανδία. Η Αθηνά περιμένει μια συνέντευξη για να μπορέσει να σπουδάσει σουηδικά. «Η φροντίδα των ηλικιωμένων είναι κάτι που εκτιμώ και θέλω να εκπαιδευτώ για να εργαστώ στο συγκεκριμένο τομέα στη Φινλανδία», λέει η ίδια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου