Αποφασισμένη να ανεβάσει ρυθμούς είναι η Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο διά των κομματικών της οργάνων, ενόψει των (ενδεχόμενων) εσωκομματικών διεργασιών.
Όπως αποκάλυψε η «δημοκρατική», επειδή η θητεία των οργάνων λήγει κανονικά τον προσεχή Μάιο, θα διεξαχθούν –εκτός απροόπτου ή αποφάσεως παρατάσεως του προέδρου και πρωθυπουργού κ. Κ.Μητσοτάκη- οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων, σε όλη την χώρα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» ο κ. Γιάννης Μηνατσής – Γενικός Συντονιστής των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στα Δωδεκάνησα:
«Με πρόσκληση δική μου, συνεδρίασε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου μαζί με την ΔΗΜΤΟ Ρόδου, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό ενεργειών για τις κομματικές διαδικασίες. Η συμμετοχή ήταν πράγματι πολύ μεγάλη ενώ το παρών έδωσε τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης όσο και τα μέλη της –σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, συμμετείχαν τα μέλη της διευρυμένης ΝΟΔΕ ενώ κλήθηκαν και οι βουλευτές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν λόγω των κοινοβουλευτικών τους υποχρεώσεων. Θέσαμε κάποιους στόχους όπως α) να ξεκινήσει η λειτουργία των γραφείων της ΝΟΔΕ β) να γίνουν ανανεώσεις των καρτών μελών και φυσικά γ) να γίνουν νέες εγγραφές μελών. Όπως γνωρίζετε, όταν ένα κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση, υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ όταν είναι στην αντιπολίτευση, μειώνεται. Είναι επίσης γνωστό, ότι όταν ένα κόμμα γίνει κυβέρνηση, οι κομματικοί μηχανισμοί χαλαρώνουν. Γι’ αυτό κι εμείς θέλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Η ΝΟΔΕ έχει κάνει καλή δουλειά και φάνηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών: 4 βουλευτές, Δήμος Ρόδου και ΠΝΑι είναι μεγάλη επιτυχία για την περιοχή μας. Συμφωνήσαμε ακόμη να ξεκινήσουμε μια σειρά από επισκέψεις σε όλα τα νησιά, ανεξαιρέτως για επαφές με τις τοπικές οργανώσεις ενώ ταυτόχρονα, θα κάνουμε ‘άνοιγμα’ στην κοινωνία για θέματα με τα οποία ασχολείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης. Χωρίς όμως την στήριξη του κομματικού μηχανισμού, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει τίποτε. Εμείς είμαστε έτοιμοι καθώς η διετής θητεία των οργάνων λήγει κανονικά τον προσεχή Μάιο –αν και δεν έχει εκδοθεί ακόμη εγκύκλιος από το Οργανωτικό της Ν.Δ. που να προσδιορίζει λεπτομέρειες. Ωστόσο, πρέπει να οργανωθούμε από τώρα και να είμαστε “ετοιμοπόλεμοι”. Ετοιμαζόμαστε με περιοδείες στις τοπικές κοινότητες σε όλο το νησί της Ρόδου για συνεργασία με τις ΔΗΜΤΟ και θα συνεχίσουμε με επισκέψεις σε όλα τα νησιά».

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΔΗMΤΟ ΣΤΙΣ
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ
ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ;
Ο κ. Μηνατσής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κλίμα σύμπνοιας που επικράτησε στην συνεδρίαση ενώ ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να καταργηθούν ή όχι, οι ΔΗΜΤΟ στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας (επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της «δ»), δήλωσε:
«Το θέμα το συζητήσαμε στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ. Υπάρχει, πράγματι μια σκέψη στα κεντρικά της Ν.Δ. να καταργήσει τις ΔΗΜΤΟ στις έδρες, όπου υπάρχουν νομαρχιακές επιτροπές για να μην σημειώνεται επικάλυψη των αρμοδιοτήτων, με συνέπεια να αδρανεί είτε η μία, είτε η άλλη οργάνωση. Ίσως, λοιπόν, να είναι καλύτερο να καταργηθούν οι ΔΗΜΤΟ και να διευρυνθούν οι νομαρχιακές. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Τσέρκης, έκανε μια πρόταση -την οποία θα μεταβιβάσουμε στα κεντρικά- να γίνει μία ΔΗΜΤΟ στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι επιτροπές του νησιού της Ρόδου. Υπάρχουν ευήκοα ώτα στο Οργανωτικό και θα μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο για όσα μάς απασχολούν».
Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση με τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στα νησιά και μάλιστα στα μικρότερα, όπου δεν μπορούν να συσταθούν οργανώσεις, ο κ. Μηνατσής δήλωσε: «Όπως είπα, ξεκινάμε άμεσα περιοδείες σε όλα τα νησιά. Είμαστε ο δυσκολότερος νομός στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την συγκοινωνία και την επικοινωνία. Είναι 14 νησιά (μικρά και μεγάλα) κι αυτό δυσχεραίνει την επικοινωνία. Επειδή κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, θα επισκεφθούμε τα νησιά. Όπου δεν υπάρχει τοπική οργάνωση, θα αναδείξουμε τους πυρήνες που έχουν την δυναμική τους και θα προχωρήσουμε την συνεργασία μας μαζί τους. Ένας επιπλέον στόχος είναι η συνεργασία με τους βουλευτές μας, που είναι εκλεγμένοι, αξιόμαχοι και μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ