Ειδήσεις

Καταγγελίες του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Από την Επιτροπή αγώνα ΤΕΠΑΕΣ – ΠΤΔΕ – ΤΜΣ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Στο Πανεπιτήμιο Αιγαίου έχουμε βιώσει καλά στο πετσί μας τα αποτελέσματα από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάτω από τις ευλογίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κενές θέσεις στις σχολές μας, φοιτητές να πετιούνται έξω από τις εστίες, πανάκριβα ναύλα και σάπια καράβια.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να πληρώνουν οι γονείς μας ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουμε. Στη μεγάλη λίστα των προβλημάτων έρχεται να προστεθεί η ισοπέδωση της δωρεάν σίτισης. Ήδη από πέρσι, μέσα από την κοινή υπουργική απόφαση είχε μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων την ίδια στιγμή που η αντιλαϊκή θύελλα καλπάζει και ολοένα και περισσότεροι φοιτητές σιτίζονται στις λέσχες σίτισης. Επίσης η ευθύνη για τη σίτιση έχει μετακυλήσει από το κράτος στα Ιδρύματα. Όμως με τα οικονομικά των σχολών να έχουν πιάσει πάτο, οι περισσότερες λέσχες σίτισης δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αφού όπως αναφέρεται και από τον πρύτανη, το κόστος «υπερβαίνει την αντίστοιχη επιχορήγηση». Ίδια είναι η κατάσταση και Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας. Η δωρεάν σίτιση των φοιτητών είναι δικαίωμα, όχι κόστος! Η ανάγκη μας για δωρεάν σίτιση δεν μπορεί να εξαρτιέται από τα deal του πανεπιστημίου με τον εκάστοτε εργολάβο!

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους… Μόνο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου «λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωση του Τμήματος Μέριμνας, συγκριτικά με πέρσι κόβεται το δικαίωμα σίτισης σε επιπλέον 1000 συνολικά φοιτητές. Πλέον μόνο 2000 άτομα (Λήμνος:86, Μυτιλήνη:663, Ρόδος:478, Σάμος:351, Σύρος:93, Χίος:330) θα έχουν πρόσβαση στη σίτιση (την ίδια στιγμή που στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου φοιτούν χιλιάδες φοιτητές), ενώ όποιος άλλος θέλει να φάει από τις λέσχες θα πληρώνει αντίτιμο. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ- ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ! ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ! ΔΥΝΑΜΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ
• Έκτακτο κονδύλι από το Υπουργείο για την κάλυψη των αναγκών μας
• Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.
• Να μην κλείσει καμία λέσχη σίτισης
• Εστιατόρια και κυλικεία στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους
• Έξω οι εργολάβοι από τη σίτιση. Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους τους
εργαζόμενους.
Όλοι την Δευτέρα 27/01 στην Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ, στις 3.00 στο φουαγιέ για να πάρουμε απόφαση κλιμάκωσης της δράσης μας.
Επιτροπή αγώνα ΤΕΠΑΕΣ – ΠΤΔΕ – ΤΜΣ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου