Συνέντευξη στην
Πέγκυ Ντόκου

«Τα ψέματα τελείωσαν! Θα πάμε την Ελλάδα και το Αιγαίο μπροστά! Μπορούμε!», ξεκαθαρίζει στην σημερινή συνέντευξή του στην «δ» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών –όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Αποκαλυπτικός επίσης είναι όσον αφορά τις επιλογές των υποψηφίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.κ. Αντώνη Καμπουράκη και Γιώργου Χατζημάρκου (νυν περιφερειάρχη) λέγοντας πως «Στόχος, είναι, να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι στην κάλπη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», ενώ για το κ. Καμπουράκη δηλώνει πως «έχει όλα τα προσόντα για να απογειώσει το νησί της Ρόδου και η σημερινή μίζερη εικόνα του να αποτελέσει γρήγορα παρελθόν» και για τον κ. Χατζημάρκο πως είναι «ένας πολιτικός που άλλαξε τη φορά των πραγμάτων στο Νότιο Αιγαίο με το λόγο και τα έργα του. Από ουραγός το Νότιο Αιγαίο έγινε πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος! Όλα αυτά έχουν τη σφραγίδα του….» όπως τονίζει.
Επιπροσθέτως, εκφράζει την πεποίθηση πως η Ν.Δ. «όχι μόνο μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά της αλλά θα θυμηθούμε παλιότερες εποχές, τότε που ήταν η μεγάλη πολιτική δύναμη της Δωδεκανήσου –με περισσότερες βουλευτικές έδρες», όπως δηλώνει.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Πώς είδατε την παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του; Θεωρείτε ότι μπορεί να πείσει πλέον τον λαό;
Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μία φορά τον ελληνικό λαό θα μπορεί να το κάνει διαρκώς. Όμως δεν τον πιστεύει πια κανείς. Η μόνη αλήθεια απ’ όλα όσα λέει, είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει το χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας. Ο κ. Τσίπρας πέρασε ήδη στην Ιστορία για την τεράστια και αχρείαστη καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα. Η αδιάφορη ομιλία του σε μια σιδηρόφρακτη πόλη με 5.500 αστυνομικούς ήταν το κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού που εξαπάτησε, ταπείνωσε, φτωχοποίησε και δίχασε του Έλληνες. Ένας πρωθυπουργός που γύρισε πολλά χρόνια πίσω το Αιγαίο, τα νησιά και τους κατοίκους του, εξαπατώντας τους με ψεύτικες υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες.
Στην ομιλία του και στη συνέντευξη τύπου στη Δ.Ε.Θ κ. Τσίπρας, είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι είχε σχέδιο από το 2015, ενώ έφερε δύο αχρείαστα μνημόνια και ζημίωσε την Ελλάδα με περισσότερα από 100 δις ευρώ.
Είχε το θράσος να υποστηρίξει και πάλι τη συμφωνία που παραχωρεί στα Σκόπια “Μακεδονική εθνότητα” και “Μακεδονική γλώσσα”, ενώ την απορρίπτει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.
Είχε το θράσος να τάξει φοροελαφρύνσεις, ενώ κατέστρεψε συνειδητά τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε όλους τους Έλληνες.
Και δεν είχε το θάρρος να απαντήσει στο ερώτημα που έχουν όλοι οι Έλληνες: Ήξερε ή δεν ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί όταν έδινε την τηλεοπτική παράσταση το βράδυ της μεγάλης καταστροφής;
O κ. Τσίπρας στη Δ.Ε.Θ απέδειξε ότι εκτός από ανίκανος και επικίνδυνος, είναι θρασύς στα ψέματα και δειλός στην αλήθεια.
• Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε πως παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο «διακυβέρνησης». Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία και τις εξαγγελίες του;
Αισιοδοξία, ελπίδα και προοπτική ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε από την Θεσσαλονίκη ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με το σύνθημα ‘’Μπορούμε’’ ο πρόεδρός μας εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Νέας Δημοκρατίας να οδηγήσει τη χώρα μπροστά χωρίς άλλα ψέματα και πισωγυρίσματα, μαζί με όλους τους Έλληνες, χωρίς διακρίσεις και στείρες αντιπαραθέσεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενωτικός και σοβαρός, τόνισε με έμφαση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και πως εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι η συμπόρευση και όχι ο διχασμός.
Η ασφάλεια, το κράτος δικαίου, η παιδεία, η ανάπτυξη της οικονομίας, η μείωση της φορολογίας είναι οι τομείς στους οποίους η Νέα Δημοκρατία δίνει ιδιαίτερη έμφαση. Ξεχωριστή θέση έχει για τα νησιά μας και η εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% και η μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 11%.
Όπως είπε και ο πρόεδρος μας ‘’μπορούμε να ξανασηκώσουμε την Ελλάδα και τα νησιά μας ψηλά’’! Οι Έλληνες δεν θέλουν άλλα ψέματα. Η Ελλάδα περιμένει να της ανοίξουμε πόρτα στο μέλλον. Όχι με άλλο λαϊκισμό, όχι με άλλο διχασμό. Οι Έλληνες ζητούν ευκαιρίες και όχι διορισμούς. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από το χθες. Ζούμε τον θλιβερό επίλογο μιας εποχής. Θα φύγουν όπως τους αξίζει. Όχι απλώς ηττημένοι, αλλά απαξιωμένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, αλλά η ανανεωμένη Ελλάδα, έρχεται.
• Θεωρείτε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση; Ποιος είναι ο εκλογικός σας στόχος;
Η Νέα Δημοκρατία κινείται εδώ και καιρό στην τροχιά της αυτοδυναμίας. Επιτρέψτε μου να πω, ότι η αυτοδυναμία «κλείδωσε» για το κόμμα μας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Δ.Ε.Θ, με το σοβαρό και συγκροτημένο πρόγραμμα, με τον ενωτικό λόγο του προέδρου μας απέναντι σε ένα φοβισμένο και παραδομένο Τσίπρα που συνεχίζει να διχάζει και να προκαλεί χωρίς όρια τον ελληνικό λαό. Όσες «πειραγμένες» δημοσκοπήσεις και να παρουσιάσει, ο «κύβος έχει ριφθεί»! Τίποτα δεν μπορεί πλέον να σώσει τον ίδιο και την παραπαίουσα κυβέρνησή του. Ο λαός τον γνώρισε καλά και σύντομα θα τον κρίνει στη κάλπη όπως του αξίζει. Η αυτοδυναμία είναι ο στόχος μας, θα τον πετύχουμε αλλά θα επιδιώξουμε ως κυβέρνηση ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Εμείς ζητάμε να ενώσουμε δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα σε ένα κοινό όραμα. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εθνική συστράτευση που θα μας κάνει ξανά όλους υπερήφανους που είμαστε Έλληνες. Μπορούμε να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά.
• Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στις επιλογές των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μάλιστα αρκετά νωρίς. Φαίνεται, όμως, ότι οι χειρισμοί που έγιναν προκάλεσαν αντιδράσεις και ενδέχεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και να μην καταφέρει να πάει η παράταξη ενωμένη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι υπαρκτός αυτός ο κίνδυνος;
Η Νέα Δημοκρατία ως σοβαρό κόμμα εξουσίας θα έπρεπε από νωρίς να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους υποψηφίους, στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο Δήμο Ρόδου, το μεγαλύτερο δήμο της Δωδεκανήσου, για να έχουν τον απαραίτητο χρόνο οι υποψήφιοι αλλά και το ίδιο το κόμμα, να αντιμετωπίσουν τις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν. Στόχος, είναι, να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι στην κάλπη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχουμε όλο το χρόνο να συζητήσουμε, να λύσουμε τα όποια προβλήματα και να πορευθούμε μαζί με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Οι δύο υποψήφιοί μας μπορούν να μας το εγγυηθούν. Η επιλογή και των δύο, έχω ξαναπεί, είναι επιλογή νίκης για την Νέα Δημοκρατία. Είναι θέμα χρόνου να αποδειχθεί. Δεν τους επιλέξαμε γιατί προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, τους επιλέξαμε γιατί είναι οι καλύτεροι, είναι άξιοι και μπορούν να εγγυηθούν το μέλλον της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου!
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Καμπουράκη στο Δήμο της Ρόδου. Θεωρείτε ότι είναι μια υποψηφιότητα νίκης; Μπορεί να ενώσει την Νέα Δημοκρατία;
Όπως σας είπα, τον θεωρούμε τον καλύτερο για υποψήφιο δήμαρχο της Ρόδου, σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον του νησιού που είναι άρρηκτα δεμένο με τον τουρισμό. Όλοι γνωρίζουν και εκτιμούν τον Αντώνη Καμπουράκη, έναν δυναμικό, μορφωμένο, έμπειρο επιχειρηματία. Η φήμη του, δεν είναι τυχαίο που έχει περάσει προ πολλού τα όρια της Ρόδου. Ξέρετε, στο χώρο των επιχειρήσεων, τίποτα δεν γίνεται τυχαία αν δεν προσπαθήσεις, αν δεν έχεις όραμα, αν δεν έχεις γνώσεις, αν δεν έχεις σχέδιο, αν δεν έχεις πρόγραμμα. Ο κ. Καμπουράκης έχει όλα τα προσόντα για να απογειώσει το νησί της Ρόδου και η σημερινή μίζερη εικόνα του να αποτελέσει γρήγορα παρελθόν. Ο Αντώνης και θέλει και μπορεί! Γι’αυτό θα είμαστε δίπλα του στη μάχη που έχει μπροστά του και είμαστε σίγουροι για τη νίκη που θα είναι νίκη για μια καλύτερη ζωή όλων των Ροδιτών.
Η υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου στηρίζεται και αυτή από τη Νέα Δημοκρατία;
Φυσικά και στηρίζεται! Όπως είχε στηριχθεί στις προηγούμενες εκλογές από το κόμμα μας, το ίδιο, ακόμη περισσότερο, στηρίζουμε την νέα υποψηφιότητα του περιφερειάρχη μας. Οι λόγοι προφανείς: δυναμικός, ανατρεπτικός, οραματιστής, με θάρρος, ένας πολιτικός που άλλαξε τη φορά των πραγμάτων στο Νότιο Αιγαίο με το λόγο και τα έργα του. Από ουραγός το Νότιο Αιγαίο έγινε πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος! Όλα αυτά έχουν τη σφραγίδα ‘’Γιώργος Χατζημάρκος’’. Να γιατί τον στηρίξαμε, συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε και είμαστε βέβαιοι ότι και στη νέα θητεία του δεν θα μας διαψεύσει!
Η Νέα Δημοκρατία κατά την άποψή σας, μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά της στα Δωδεκάνησα και να διεκδικήσει επάξια περισσότερες βουλευτικές έδρες;
Όχι μόνο μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά της αλλά θα θυμηθούμε παλιότερες εποχές, τότε που η Νέα Δημοκρατία ήταν η μεγάλη πολιτική δύναμη της Δωδεκανήσου. Τότε που έβγαζε τρεις, κάποια φορά και τέσσερις, βουλευτές και την πολιτική κυριαρχία της δεν την αμφισβητούσε κανείς. Αυτό στοχεύουμε να επαναλάβουμε με τη στήριξη των Δωδεκανησίων που γνωρίζουν πια καλά ποιους πρέπει να εμπιστευτούν και ποιους πρέπει να στείλουν και πάλι στην αφάνεια εκεί όπου βρισκόταν επι σειρά ετών! Οι κάτοικοι των νησιών ζουν στο πετσί τους «τις καλύτερες ημέρες» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την ακρίβεια, τη φτώχεια, τη μετανάστευση, το πισωγύρισμα της ανάπτυξης, εν τέλει με μια ζωή υποβαθμισμένη χωρίς ελπίδα και προοπτική. Τα ψέματα τελείωσαν! Θα πάμε την Ελλάδα και το Αιγαίο μπροστά! Μπορούμε!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ