ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΘ – 3 + 2 φοροελαφρύνσεις στη βαλίτσα Μητσοτάκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Ο πρω­θυ­πουρ­γός πη­γαί­νο­ντας στη ΔΕΘ τον Σε­πτέμ­βρη θα έχει στις βα­λί­τσες του 3 + 2 φο­ρο­ε­λα­φρύν­σεις. Οι τρεις φο­ρο­α­παλ­λα­γές έχουν «κλει­δώ­σει» και οι δύο εξε­τά­ζο­νται από το οι­κο­νο­μι­κό επι­τε­λείο.

Οι τρεις φο­ρο­α­παλ­λα­γές

Πρό­κει­ται για την μεί­ω­ση της φο­ρο­λό­γη­σης των επι­χει­ρή­σε­ων από το 24 στο 22%, την δια­τή­ρη­ση της απαλ­λα­γής των μι­σθω­τών από την ει­σφο­ρά αλ­λη­λεγ­γύ­ης και για το 2022 και την δια­τή­ρη­ση της έκ­πτω­σης κατά 3 μο­νά­δες στις ασφα­λι­στι­κές ει­σφο­ρές.

«Δεν είναι υπέρ των φόρων των Γε­νι­κό Λο­γι­στή­ριο του Κρά­τους. Είναι υπέρ των εσό­δων. Και οι φόροι ξέ­ρε­τε σκο­τώ­νουν… οι υπερ­βο­λι­κοί φόροι σκο­τώ­νουν τα έσοδα.

Επο­μέ­νως επει­δή εί­μα­στε μία χώρα με υψη­λούς φο­ρο­λο­γι­κούς συ­ντε­λε­στές σε πάρα πολλά πράγ­μα­τα, η κυ­βέρ­νη­ση -και πριν, και στην προ­ε­κλο­γι­κή πε­ρί­ο­δο, και μετά- είναι συ­νε­πής στο βα­σι­κό της δόγμα που είναι η μεί­ω­ση των φόρων, παρά τις κρί­σεις. Αυτό το υλο­ποιεί», το­νί­ζει ο Στέ­λιος Πέ­τσας, Ανα­πλη­ρω­τής Υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών

Σύμ­φω­να με την Κα­θη­με­ρι­νή της Κυ­ρια­κής, οι τρεις αυτές φο­ρο­α­παλ­λα­γές θα κο­στί­σουν 2 δισ. στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Όμως το Υπουρ­γείο Οι­κο­νο­μι­κών, ήδη ανα­ζη­τά τον απα­ραί­τη­το δη­μο­σιο­νο­μι­κό χώρο, ώστε να προ­χω­ρή­σει και σε δύο ακόμη μειώ­σεις.

Τα δύο μέτρα που εξε­τά­ζο­νται

Η πρώτη αφορά στην κα­τάρ­γη­ση της ει­σφο­ράς αλ­λη­λεγ­γύ­ης για όλους, δη­λα­δή και για τους δη­μο­σί­ους υπαλ­λή­λους, αλλά και για τους συ­ντα­ξιού­χους, αλλά και για την μεί­ω­ση του ΕΝΦΙΑ με­σο­σταθ­μι­κά κατά 8% έτσι ώστε να μην υπάρ­ξουν αυ­ξή­σεις του φόρου από τις νέες αντι­κει­με­νι­κές αξίες.

«Η φο­ρο­λο­γία έχει μειω­θεί δρα­στι­κά φέτος σε σχέση με πέ­ρυ­σι και τις προη­γού­με­νες χρο­νιές. Έχου­με έναν μι­κρό­τε­ρο ΕΝΦΙΑ, έχου­με πολύ μι­κρό­τε­ρο φόρο ει­σο­δή­μα­τος λόγω των έκτα­κτων μέ­τρων που έχου­με πάρει αλλά και των μό­νι­μων μέ­τρων που έχου­με πάρει», δη­λώ­νει ο Θε­ο­δώ­ρος Σκυ­λα­κά­κης, Ανα­πλη­ρω­τής Υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών.

Υπο­λο­γί­ζε­ται ότι η φε­τι­νή ανά­πτυ­ξη που ανα­μέ­νε­ται να πάει κα­λύ­τε­ρα από τις προ­βλέ­ψεις, αλλά και η βελ­τί­ω­ση της ει­σπρα­ξι­μό­τη­τας των φόρων θα δώ­σουν τε­λι­κά τον απα­ραί­τη­το χώρο ώστε να προ­ω­θη­θεί το σύ­νο­λο των φο­ρο­α­παλ­λα­γών που σχε­διά­ζο­νται.

Πηγή tovima.gr

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.