Ρεπορτάζ

Ροδίτης ενεπλάκη από την πρώην σύζυγο παιδικού του φίλου σε μια φρικιαστική δικαστική περιπέτεια

Αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ένας Ροδίτης διεκδικώντας ποσό ύψους 50.000 ευρώ από την πρώην σύζυγο του παιδικού του φίλου, η οποία τον ενέπλεξε σε μια πρωτοφανή δικαστική περιπέτεια.
Σύμφωνα με την αγωγή, η εναγόμενη υπήρξε σύζυγος επί 16 χρόνια παιδικού του φίλου και από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά, ωστόσο τον Ιούνιο του 2018 χώρισαν.
Τον Αύγουστο του 2019 η εναγόμενη παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και μήνυσε τον πρώην σύζυγό της, υποστηρίζοντας ότι προ τριετίας βίασε τα ανήλικα παιδιά του.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ενάγων, η εναγόμενη ενώπιον των αστυνομικών παρέθεσε πλειάδα ψευδών περιστατικών, όπως ότι ο ίδιος μαζί με τον πρώην σύζυγό της βίαζαν τα δύο ανήλικα παιδιά τους σε αποθήκη όπου τους έδιναν αλκοόλ και ναρκωτικά.
Μάλιστα μεταξύ άλλων περιστατικών η εναγόμενη ισχυρίστηκε στη μήνυσή της ότι υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο το παιδί της βιάστηκε διαδοχικά από τον ενάγοντα και μία γυναίκα σε πολιτιστική εκδήλωση.
Στη συνέχεια σύμφωνα με όσα περιγράφονται στην αγωγή, κατέθεσαν ενώπιον των αρχών τα δύο παιδιά φερόμενα ως «θύματα».
Το μεγαλύτερο, διέψευσε εξ ολοκλήρου τη μητέρα του και ισχυρίστηκε πως η μητέρα του τον πίεζε συνεχώς, ρωτώντας αν τον έχει πειράξει ο πατέρας του μαζί με τον ενάγοντα κι ενώ της απαντούσε όχι, βλέποντας ότι της έχει γίνει εμμονή αναγκάστηκε να της πει ψέματα προκειμένου να σταματήσει.
Όταν το παιδί αντιλήφθηκε την έκταση που πήρε το ψέμα του, αφού η μητέρα του πήγε στην αστυνομία, της είπε την αλήθεια.
Όπως ήταν φυσικό, η έγκληση της εναγόμενης απορρίφθηκε ως ουσιαστικά αβάσιμη και τέθηκε στο αρχείο.
Τότε ήταν που ενημερώθηκε ο ενάγων από τον παιδικό του φίλο για τα όσα είχε καταθέσει σε βάρος τους η πρώην σύζυγός του.
Ωστόσο η πρώην σύζυγος δεν έμεινε μόνο εκεί.
Όπως υποστηρίζει ο ενάγων, τρίτα άτομα τον πληροφόρησαν πως η εναγόμενη διαδίδει ψεύδη στον επαγγελματικό της χώρο και συγκεκριμένα ότι αυτός υπήρξε το τρίτο πρόσωπο στο γάμο τους κι ότι χώρισε τον άνδρα της διότι είναι ομοφυλόφιλος και διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί του.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ενάγοντος, η εναγόμενη από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι και σήμερα προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή του καθώς και την ηθική του υπόσταση, διαδίδοντας ψέματα χωρίς να διστάσει μάλιστα να επιτύχει την ποινική του καταδίκη για πολύ σοβαρά αδικήματα.
Επιπλέον, όλες οι ενέργειες της εναγόμενης αποτελούν ποινικά αδικήματα, όπως υποστηρίζει ο ενάγων, και συγκεκριμένα αυτά της ψευδούς καταμήνυσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς κατάθεσης ενώπιον της Αρχής.
Όλα τα ανωτέρω τού έχουν προκαλέσει εκτεταμένη ηθική βλάβη, η προσωπική και κοινωνική του ζωή έχουν αναστατωθεί, έχει συκοφαντηθεί και έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία όλο αυτόν τον καιρό αφού αναγκάστηκε να προσφύγει σε δικαστικούς αγώνες.
Για τους λόγους αυτούς ο ενάγων αξιώνει με την αγωγή του χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά της εναγομένης και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κώστας Κυπραίος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου