Τη στρατηγική τους για την επόμενη ημέρα καταστρώνουν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί της Ευρώπης, περιμένοντας αφενός τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα για τις οικονομίες στις χώρες με μεγάλο ποσοστό εξερχόμενου τουρισμού, με κυρίαρχες τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αφετέρου, τη θέσπιση κοινών- όπως όλα δείχνουν- κανόνων ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την πραγματοποίηση των ταξιδιών, μετά την άρση των περιορισμών και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει κάθε κράτος.

Για την επόμενη ημέρα προετοιμάζεται ήδη η TUI, ο ισχυρότερος tour operator στην ευρωπαϊκή αγορά, σε συνάρτηση με το υγειονομικό πλαίσιο που αναμένεται να ισχύσει, όπως σημειώνουν στο Capital.gr στελέχη του γερμανικού ομίλου.

“Η TUI επικεντρώνεται στο να δουλεύει μαζί με τους συνεργάτες της στους προορισμούς που δραστηριοποιείται, με σκοπό να διασφαλίσει ότι όλα θα είναι έτοιμα όταν ξεκινήσουν εκ νέου οι δραστηριότητές μας, όταν υποχωρήσουν οι επιπτώσεις του κορονοϊού και αρχίσουν να μειώνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στις αγορές μας” αναφέρει ο γερμανικός κολοσσός.

“Έχει ένα ισχυρό και ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο και αντιμετωπίζει το γεγονός ότι όλες οι δραστηριότητες έχουν ανασταλεί προσωρινά λόγω των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών. Επί του παρόντος εργαζόμαστε για τη ρύθμιση εσωτερικών διαδικασιών βήμα- βήμα, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να επιστρέψουμε στις κανονικές διαδικασίες. Τα πακέτα διακοπών  συνεχίζουν να πωλούνται για το καλοκαίρι του 2020 και το χειμώνα 2020/21 σε όλες τις αγορές μας. Πακέτα για το καλοκαίρι του 2021 είναι ήδη διαθέσιμα στις περισσότερες αγορές μας, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία.

Είμαστε συνεχώς σε στενή επαφή με τους συνεργάτες μας και σχεδιάζουμε ενέργειες για την αύξηση της ζήτησης και την τόνωση των πωλήσεων σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Μόλις αρχίσουν ξανά οι δραστηριότητες, μαζί με τους συνεργάτες μας, θα προσφέρουμε και πάλι το καλύτερο προϊόν στους πελάτες μας” προσθέτει ο όμιλος.

Υπενθυμίζεται πως η TUI AG προχώρησε σε συμφωνία για δάνειο-γέφυρα από το γερμανικό δημόσιο, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού. Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ζητήσει το δάνειο για να προστατευθεί από τις άνευ προηγουμένου επιπτώσεις της πανδημίας, και οι οποίες οδήγησαν την εταιρεία να αναστείλει τα δραστηριότητες ταξιδιωτικές και κρουαζιέρας.
Η παρουσία στην Ελλάδα

Ο γερμανικός όμιλος διακινεί στους ελληνικούς προορισμούς περίπου τρία εκατομμύρια ξένους τουρίστες, διευρύνοντας συνεχώς τα τελευταία χρόνια τη παρουσία του και το χαρτοφυλάκιο των μονάδων. Διαθέτει 49 ξενοδοχεία, κατατάσσοντας την Ελλάδα ανάμεσα στους τοπ προορισμούς με την υψηλότερη ζήτηση.

Πριν το ξέσπασμα της επιδημίας, ο tour operator έχει ανακοινώσει πως προχωρά σε αύξηση του αριθμού των πακέτων διακοπών στην Ελλάδα για το 2020. Στην παρουσία του στην ελληνική αγορά εντάσσεται και η κατασκευή “Robinson Club” στην Κρήτη, μια επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

Βίκυ Κουρλιμπίνη

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ