Η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα συνεχίζεται σήμερα στην Κω, όπου, το πρωί, συναντήθηκε με το Δήμαρχο της Κω. Αργότερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο με με τη Διοίκηση του Κέντρου, με εργατικά σωματεία  όπως  των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων κ.α, τον αγροτικό σύλλογο,  το σύλλογο αλιέων, το σύλλογο ΑμΕΑ Κω – Νισύρου, τον εμπορικό σύλλογο, τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, το σύλλογο Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Κω – Νισύρου,  το Σύλλογο Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ).

 

Μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            “Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κύριο Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Συζητήσαμε για όλα τα προβλήματα που απασχολούν το λαό, το νησί της Κω, τόσο σε υποδομές, όσο και σε μια σειρά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί και που βέβαια, με βασική ευθύνη των κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης, εξακολουθούν να μένουν άλυτα.

Εμείς από τη μεριά μας, μετά την ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Δήμαρχο, θεωρήσαμε απαραίτητο να υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, τόσο στη βουλή, όσο και στην ευρωβουλή, με διεκδικήσεις απέναντι στην κεντρική εξουσία, έτσι ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν προβλήματα που υπάρχουν, ή να μπουν τελοσπάντων σε ένα δρόμο, ώστε να βρουν κάποια στιγμή τη λύση τους. Προτεραιότητα έχουν τα ζητήματα της αποκατάστασης των ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς, ιδιαίτερα τα σχολικά κτήρια, γιατί προέχει η μόρφωση των παιδιών μας. Αλλά και άλλα έργα, όπως η αποκατάσταση του λιμανιού, οι αποζημιώσεις που  είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Επίσης μία σειρά προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους του νησιού, όπως είναι το νοσοκομείο, η εύρυθμη λειτουργία του, η στελέχωση του με νέες ειδικότητες γιατρών που λείπουν, οι υποδομές του. Γιατί όπως ξέρουμε και σε αυτό τον κρίσιμο τομέα της υγείας, της πρόνοιας, της περίθαλψης, υπάρχει υποχρηματοδότηση.

Θα αναδείξουμε ως ΚΚΕ, επίσης τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης των Δήμων. Στους δήμους δίνονται αρμοδιότητες με τον Καλλικράτη και με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, όπως και στον Δήμο της Κω, ενώ δεν υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση, η αναγκαία εκταμίευση κονδυλίων, έτσι ώστε να επιλύονται τα προβλήματα, σε όφελος των κατοίκων του νησιού, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι Δήμοι – κακώς – να παίρνουν μέτρα με ανταποδοτικά τέλη και έτσι ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου για 9 χρόνια, συνεχίζεται, η μεγάλη οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα μας. Ο εργαζόμενος έχει πληρώσει διπλά και τριπλά και σε φόρους και σε μια σειρά τέτοια ζητήματα.

Θίξαμε, επίσης, το ζήτημα της κατάργησης της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που θα πλήξει και εδώ τους κατοίκους του νησιού. Θα έχουμε αύξηση του κόστους ζωής, της ακρίβειας, θα πληγούν γενικότερα τα λαϊκά στρώματα, είτε είναι εργάτες, υπάλληλοι, είτε είναι επαγγελματίες, βιοτέχνες, κυρίως μικροί επιχειρηματίες, είτε είναι εργαζόμενοι στην αγροτική παραγωγή.

Φυσικά υπάρχουν και τα μεγάλα προβλήματα, των λεγόμενων εθνικών θεμάτων, της επιθετικότητας της Τουρκίας. Εκφράσαμε στο Δήμαρχο τις απόψεις μας, τις ανησυχίες μας για την κλιμακούμενη προκλητικότητα της γειτονικής χώρας και βέβαια τη θέλησή μας, την αναγκαιότητα, οι λαοί να ζουν ειρηνικά, να συνεργάζονται, να υπάρχει φιλία και αλληλεγγύη και όχι να εμπλέκονται σε πολέμους, σε άλλα θερμά -όπως ονομάζονται- επεισόδια τα οποία δεν αποκλείεται να έχουμε στο μέλλον. Απ’ αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ, μαζί με όλα τα προβλήματα, τα οικονομικά, τα κοινωνικά, των νησιών, της Κω, της Καλύμνου, θα τα αναδείξουμε και στη βουλή, στην Αθήνα, σε όλη τη χώρα”.

 

 

 

23/3/2018                                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ