Φέτος οι ταξιδιώτες πραγματοποιούν πιο αργά τις κρατήσεις τους στο «ευμετάβλητο αγοραστικό περιβάλλον», σύμφωνα με την εμπορική ενημέρωση του Thomas Cook.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Peter Fankhauser δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες θέλουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, αλλά παρατηρούμε ότι τη φετινή χρονιά, μερικοί αφήνουν για πιο μετά τη διαδικασία κράτησης, καθώς αναλογίζονται τις επιλογές τους.

«Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να είμαστε πεπεισμένοι, ότι σαν επαγγελματίες, κάνουμε όλα τα πράγματα σωστά. Είναι επίσης σαφές, ότι οι πελάτες εκτιμούν το ταξιδιωτικό πακέτο περισσότερο από ποτέ και αισθάνονται πιο ασφαλείς στα χέρια μας.

Οι πρώιμες κινήσεις στις οποίες προβήκαμε, να αποφύγουμε πτήσεις προς την Τουρκία, την Τυνησία και την Αίγυπτο, μας βοήθησαν και αύξησαν την ζήτηση των πελατών για τα θέρετρα στη Δυτική Μεσόγειο, με δυνατές πωλήσεις για Κανάριους Νήσους, Βαλεαρίδες και  ηπειρωτική Ισπανία, κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Έχουμε δει επίσης μια αύξηση στις πωλήσεις σε μακρινούς προορισμούς, όπως οι ΗΠΑ και η Κούβα, καθώς οι πελάτες κοιτάζουν ακόμη πιο μακριά για τις διακοπές τους»

Ο Thomas Cook, δήλωσε αναφορικά με το πρόγραμμα του για το καλοκαίρι του 2016, ότι έχει πουληθεί το 40% από το περασμένο έτος και συνεχίζει να έχει προτεραιότητα στις πωλήσεις.

Ανέφερε ότι οι συνθήκες της αγοράς παραμένουν δύσκολες, με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών να πλήττεται από τη συνεχή αναστάτωση σε ορισμένους βασικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τη εμπορική ενημέρωση του Thomas Cook, η συνολική τιμολόγηση είναι σταθερή σε όλο τον όμιλο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Οι κρατήσεις είναι 5% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ το ρίσκο διαθέσιμων θέσεων των τσάρτερ έχει μειωθεί κατά 3%.

«Το αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον οδηγεί ορισμένους πελάτες να αναβάλουν την κράτηση των διακοπών τους, αναμένοντας ένα μεταγενέστερο πλάνο», ανέφερε.

«Παρατηρούμε επίσης, μια σημαντική μετατόπιση της ζήτησης, με ιδιαίτερα χαμηλές κρατήσεις για Τουρκία σε σχέση με την περασμένη χρονιά, και υψηλότερες κρατήσεις για Ισπανία και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς και για μακρινούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κούβας».

Όσον αφορά την κατάσταση από εδώ και πέρα, ο Thomas Cook ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τις προηγούμενες εκτιμήσεις του για το σύνολο του έτους, αλλά πρόσθεσε: « Όπως επισημαίνεται στην τελευταία μας ενημέρωση, αυτό εξαρτάται από το αν θα υπάρξει μια σταθερή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των πελατών καθώς μπαίνουμε στην καλοκαιρινή σεζόν».

money-tourism.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ