Πολιτιστικά

Συνεργασία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης με την ΑΣΚΤ

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, τα Μέλη του Δ.Σ του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και εγώ προσωπικά, χαιρετίζουμε την έναρξη της συνεργασίας με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ), ξεκινώντας με την έκθεση των αποφοίτων του τμήματος Εικαστικών Tεχνών, της ακαδημαϊκής χρονιάς 2010-2011.

Η συνεργασία αυτή, μόνο θετικά πολλαπλά αποτελέσματα θα επιφέρει και στους δύο συνεργαζόμενους φορείς. Αποτελεί την απαρχή ενός προγράμματος, που στο μέλλον μέσω κοινών σχεδιασμών, θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της Δημοτικής μας Πινακοθήκης από τη μια και από την άλλη θα δώσει την ευκαιρία και την δυνατότητα στην ΑΣΚΤ να ανοίξει τα φτερά της και έξω από την Πρωτεύουσα, στην περιφέρεια της χώρας μας, με τελικό κυρίως αποδέκτη τη κοινωνία της Ρόδου και τους εκατοντάδες χιλιάδες ημεδαπούς και αλλοδαπούς επισκέπτες του τόπου μας.

Η παρουσιαζόμενη έκθεση που τιτλοφορείται “Προσεχώς: απόφοιτοι 2010-2011” με τον εκπαιδευτικό της συναρτώμενο χαρακτήρα, δημιουργεί ελπίδες για το μέλλον των νέων καλλιτεχνών. Μέσα από τις δοκιμασίες της δουλειάς και της ζωής τους, τα επόμενα χρόνια θα επιδιώξουν μία γόνιμη εξέλιξη και καθιέρωση στο χώρο της τέχνης μέσα από το παραγόμενο έργο τους.

Εκ μέρους του Μουσείου, επιθυμώ να διατυπώσω τις ολόψυχες ευχαριστίες μου στον Πρύτανη της ΑΣΚΤ κ. Γιώργο Χαρβαλιά για αυτήν τη συνεργασία, την συμπατριώτισσά μας υπεύθυνη της Πινακοθήκης της ΑΣΚΤ κα. Μαρία Μαμαλίγκα, η οποία με ενθουσιασμό υποστήριξε την έναρξη αυτής της συνεργασίας, τους φοιτητές του Θεωρητικού Τμήματος της ΑΣΚΤ και τον Καθηγητή τους κ. Κώστα Ιωαννίδη που επιμελήθηκαν και έστησαν την έκθεση.

Τέλος τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τμήμα πολιτισμού, για την πάντα επιδεικνυόμενη ευαισθησία της στις εικαστικές εκδηλώσεις και τη σταθερή ευγενική με κάθε τρόπο στήριξή της σε αυτές.

Δρ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου