Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανακαίνισης στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Μπορεί η εικόνα του αεροδρομίου να ξενίζει τους χρήστες και τους επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι αναρωτιούνται εάν θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες της σεζόν, καθώς αυτή τη στιγμή θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο, η Fraport διαβεβαιώνει όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστεί η ταξιδιωτική εμπειρία.
Τα έργα θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου έτσι ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι τοπικές αρχές, οι φορείς και όλοι όσοι εμπλέκονται στην τουριστική αλυσίδα για την πορεία των έργων και τις ρυθμίσεις που εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν στο αεροδρόμιο για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες. Θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση και γενικώς θα παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων. Όπως και να έχει, οι προκλήσεις κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν θα είναι μεγάλες, καθώς αναμένεται να διακινηθεί και πάλι μεγάλος όγκος επιβατών μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου όπου θα εκτελούνται μεγάλα έργα, τα οποία πρόκειται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα του και θα αναβαθμίσουν αισθητά τις υποδομές και συνεπώς το επίπεδο λειτουργικότητας και εξυπηρέτησης, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί η Fraport Greece αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Στελέχη της Fraport δηλώνουν στη “δημοκρατική” πως αυτή είναι μια πολύ σημαντική περίοδος για τη Ρόδο τόσο για τον τερματικό σταθμό όσο και για την περιοχή ελεγχόμενης πρόσβασης. Αυτή τη στιγμή είναι υπό ανακατασκευή σχεδόν ολόκληρος ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών, από την υποβάση και πάνω. Ταυτόχρονα, προχωρά η αναδιαμόρφωση στο εσωτερικό του ισογείου και των δύο σταθμών. Ολόκληρος ο παλαιός τερματικός σταθμός θα ανακαινισθεί με τη δημιουργία σύγχρονων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, διευρυμένους χώρους για εμπορικούς ελέγχους και ελέγχους ασφαλείας επιβατών και νέα έπιπλα.
Ο νέος τερματικός σταθμός έχει ήδη τροποποιηθεί για τη δημιουργία μεγαλύτερων χώρων για εμπορική ανάπτυξη, διευρυμένου χώρου για τον έλεγχο των επιβατών και μιας περιοχής ανοικτής πύλης. Η διαδικασία check-in και στους δύο σταθμούς θα βελτιωθεί πλήρως ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη σεζόν κατά την οποία το RHO αναμένει ρεκόρ κίνησης επιβατών.
Στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου, διαμορφώνονται ο νέος πυροσβεστικός σταθμός και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις που αναμένεται να λειτουργήσουν πριν από το τέλος του έτους.
Να σημειωθεί τέλος ότι από αυτή τη σεζόν θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα κλιματισμού, το οποίο αντικαθιστά το παλιό που παρουσίαζε συνεχώς βλάβες (η Fraport είχε προβεί σε συντήρηση του παλαιού συστήματος κλιματισμού).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ