Πανελλαδικές διαστάσεις προσέλαβε η υπόθεση της συμπολίτισσάς μας, η οποία έπεσε θέμα απατεώνων, που άδειασαν τον λογαριασμό της μέσω… Γιβραλτάρ!

Η απίστευτη περιπέτεια που βιώνει τους τελευταίους τρεις μήνες, την οποία δημοσιοποίησε μέσω της «δημοκρατικής» και αναπαρήχθη από μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, συγκίνησε πολύ κόσμο που επιθυμεί να της παράσχει βοήθεια, όχι όμως και την Τράπεζα, η νέα απάντηση της οποίας ήταν επίσης αρνητική.
Η 50χρονη συμπολίτισσά μας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της κ. Τατιάνας Στεφανίδου και αρκετοί ήταν οι τηλεθεατές που συγκινήθηκαν από την δυσάρεστη περιπέτεια της μητέρας με τρία παιδιά, που προθυμοποιήθηκαν μάλιστα να καλύψουν οι ίδιοι τα χρήματα που της έκλεψαν άγνωστοι από τον λογαριασμό της!
Η 50χρονη, δεν δέχθηκε την βοήθεια των τηλεθεατών, όπως δήλωσε στη «δ», παρά μόνο ζητά τη συνδρομή της Τράπεζας, προκειμένου να διασαφηνιστεί πώς άγνωστοι κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να της αδειάσουν τον λογαριασμό, επιμένοντας ότι η Τράπεζα φέρει ευθύνες κάτι που όμως η Τράπεζα δεν αποδέχεται.
Όπως έγραψε η «δ», τρεις μήνες περιμένει απάντηση από συστημική Τράπεζα συμπολίτισσά μας, η οποία είδε μέσα σε μερικά λεπτά να αδειάζει ο λογαριασμός της, από συναλλαγές που έγιναν από άγνωστο άτομο στο… Γιβραλτάρ ενώ η ίδια βρισκόταν στο σπίτι της στη Ρόδο!
Όπως κατήγγειλε στη «δημοκρατική», πριν από τρεις μήνες κι ενώ καθόταν αμέριμνη στο σπίτι της στη Ρόδο, άρχισε να λαμβάνει ειδοποιήσεις στο κινητό της, ότι πραγματοποιούνται συναλλαγές στο Γιβραλτάρ μέσω της πιστωτικής της κάρτας, χωρίς η ίδια να μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσει το άδειασμα του λογαριασμού της. Τα δε χρήματά της φαίνεται να έγιναν φύλλο και φτερό, σε διαδικτυακό καζίνο!
Μάλιστα, επειδή η ίδια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε τα χρήματα στον λογαριασμό για ιατρικές πράξεις τις οποίες και καθυστερεί εις βάρος της υγείας της αναμένοντας στο… ακουστικό για μια υπεύθυνη απάντηση από την Τράπεζα.
Όπως κατήγγειλε στη «δ», ουδέποτε χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη χρεωστική κάρτα για συναλλαγές στο διαδίκτυο, παρά μόνο σε σούπερ μάρκετ, περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων στη Ρόδο, γι αυτό και κατέθεσε αίτημα στην Τράπεζα για αμφισβήτηση συναλλαγών με κάρτες.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «δ», οι ειδοποιήσεις στο κινητό της τηλέφωνο για την πραγματοποίηση συναλλαγών ελήφθησαν αργά τη νύχτα, οπότε έπρεπε να περιμένει μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας για να κινήσει τις διαδικασίες μέσω Τραπέζης.
Μάλιστα, σημειώνει, πως ενώ έχει ορίσει ημερήσιο όριο συναλλαγών, το οποίο ο άγνωστος δράστης ξεπέρασε, η τράπεζα δεν ενεργοποίησε καμία δικλείδα ασφαλείας, ούτε επικοινώνησε κανείς μαζί της για να την ενημερώσει για ύποπτες συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω της κάρτας της, ως είθισται με αποτέλεσμα ο λογαριασμός της να αδειάσει μέσα σε λίγα λεπτά.
Από τότε μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλλει στη «δ», έχουν περάσει τρεις μήνες και δεν έχει λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια από την Τράπεζα για να εντοπιστεί ο τρόπος με τον οποίον ο άγνωστος ή οι άγνωστοι από το Γιβραλτάρ, κατάφεραν να αφαιρέσουν τα χρήματα από τον λογαριασμό της, χρησιμοποιώντας την χρεωστική της κάρτα.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, η υπόθεσή της έχει περάσει από αρκετά γραφεία της Τράπεζας στη Ρόδο, αλλά δεν μπορεί να βρει το δίκιο της πουθενά για τα χρήματά της, τα οποία χρειάζεται άμεσα καθώς πρέπει να αναχωρήσει στην Αθήνα λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Πάντως, η Τράπεζα υποστηρίζει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιστατικό ωστόσο η συμπολίτισσά μας, εντοπίζει παραλείψεις στην υπόθεσή της και ζητά να επανεξεταστεί το αίτημά της καθώς επείγει η μετάβαση της στην Αθήνα για σοβαρούς λόγους υγείας.

Μάλιστα αναφέρει, πως από επιλογή δεν κάνει συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες μέσω του διαδικτύου, ακριβώς λόγω των απανωτών περιστατικών εξαπάτησης και τελικά, έπεσε κι εκείνη θύμα επιτήδειων, που κατάφεραν να αδειάσουν τον λογαριασμό της μέσα σε λίγα λεπτά!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ