Τοπικές Ειδήσεις

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Στάση εργασίας σε διανομείς και εστίαση

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στηρίζει την απόφαση της Ομοσπονδίας για κινητοποίηση στο κλάδο της εστίασης και των διανομέων και θα συμμετέχει στην 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκηρύχτηκε χθες για σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 – 16:00μμ .

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του επισιτισμού, με τρανταχτό παράδειγμα τις πρόσφατες απολύσεις και τους εκβιασμούς των εργαζόμενων διανομέων της e-food, αποδεικνύει ότι οι εργοδότες στην εστίασή ενεργούν σε βάρος των εργαζομένων και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο από την Κυβέρνηση.

Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, με την στάση εργασίας σήμερα 12:00 – 16:00μμ.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την efood με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ø Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

Ø Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

Ø Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.

Ø Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).

Ø Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

Ø Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτική της ΚΣΣΕ Επισιτισμού – Τουρισμού.

 

ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ

ΔΙΚΑΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου