Τοπικές Ειδήσεις

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής στη Ρόδο

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο την 24η Μαΐου 2020 για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα (την πρώτη Κυριακή μετά τις 19 Μαΐου εάν δεν συμπίπτει με την ημέρα).
Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid – 19, τα οποία θα τηρηθούν αυστηρά για την κατάθεση στεφάνων την Κυριακή καθώς και τα μέτρα μέσα στην Εκκλησία που θα επιληφθούν οι θρησκευτικοί λειτουργοί, το τμήμα της 95 ΑΔΤΕ που εδρεύει στην Ρόδο δεν θα καταθέσει στεφάνι, δεν θα υπάρχει παρουσία αγήματος και δεν θα αποδώσει τιμές η φιλαρμονική τους.
Η Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων από το τουρκικό κράτος και ψήφισε ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τον νόμο 2193/1994.

Με τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις δηλώνουμε την άσβεστη ιστορική μνήμη και το διαρκές αίτημα της ιστορικής αποκατάστασης για την εξόντωση των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου