Τοπικές Ειδήσεις

Για το «Μουσικό Σχολείο Ρόδου»

 

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, είναι δημόσιο Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γυμνάσιο και Λύκειο, που φέτος συμπληρώνει 27 χρόνια λειτουργίας. Προσφέρει, όπως όλα τα Μουσικά Σχολεία (50 συνολικά στην Ελλάδα) σφαιρική παιδεία σε ένα παιδαγωγικά άρτιο, ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον, από το οποίο δεν αποφοιτούν μόνο μουσικοί, αλλά νέες και νέοι έτοιμοι να σπουδάσουν σε όλες τα πανεπιστημιακά τμήματα, όπως αποδεικνύουν οι επιτυχίες των αποφοίτων μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα Μουσικά Σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Κάθε Μ.Σ., λειτουργεί ως ενιαία σχολική μονάδα και χωρίζεται εσωτερικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου διδάσκονται όλα τα μαθήματα και οι Ομάδες Προσανατολισμού, όπως διδάσκονται στα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά γίνονται επιπλέον και μαθήματα μουσικής παιδείας. Οι μαθητές διδάσκονται θεωρητικά Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και σε ατομικά μαθήματα τρία (3) μουσικά όργανα.

Οι μαθητές/μαθήτριες συμμετέχουν σε Μουσικά Σύνολα και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα, το ταλέντο τους, την ευαισθησία τους ενώ παράλληλα αποκτούν δεξιότητες, αρχές και αξίες, καθώς εδώ διδάσκεται ο απόλυτος συντονισμός και η συνεργασία, με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες, αν θέλετε το παιδί σας να φοιτήσει στο σχολείο μας, πρέπει να μας υποβάλετε αίτηση εγγραφής μέχρι 29 Μαΐου στο σύνδεσμο: https://forms.gle/GqvwrE1tKfUYkFAg9.

Στη συνέχεια, υπάρχει μία διαδικασία αξιολόγησης από επιτροπή καθηγητών μουσικής, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι υποψήφιοι μαθητές/μαθήτριες εξετάζονται στις παρακάτω θεματικές ενότητες: α) αίσθηση ρυθμού, β) ακουστική ικανότητα, γ) φωνητική ικανότητα, δ) ικανότητα διάκρισης ηχοχρωμάτων. Η γνώση μουσικής ή μουσικού οργάνου δεν είναι προαπαιτούμενο.

Σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες παρέχεται πλήρες μεσημεριανό γεύμα, καθώς και δωρεάν μετακίνηση.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, με την παράλληλη καλλιέργεια μουσικής και γενικής παιδείας από άριστους εκπαιδευτικούς, προσφέρει εφόδια ζωής, σφαιρική παιδεία, ενσυναίσθηση μέσα από την επαφή με την τέχνη, ισχυρή προσωπικότητα, κοινωνικότητα και συνεργατικότητα. Σας περιμένουμε με χαρά στην μεγάλη οικογένεια μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2241067850, 65651 Email: gmousrod@sch.gr Ιστοσελίδα: www.musicschoolrhodes.gr

Εκ της Διευθύνσεως.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου