Ειδήσεις

Εστίαση: Επιστολή Επιχειρηματιών στον Μητσοτάκη- Ζητούν διαβούλευση για την επανεκκίνηση

Ενστάσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει στις 3 Μαϊου την εστίαση, εκφράζουν εκπρόσωποι του κλάδου και ζητούν διαβούλευση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης θεωρούν πρόχειρο το σχεδιασμό του ανοίγματος, που ανακοίνωσε την Τετάρτη (21/4) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης απέστειλε μάλιστα προσωπική επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Αρχικά, υπογραμμίζουν πως το άνοιγμα ορίστηκε στις 3 Μαϊου, ενώ οι προηγούμενες ημέρες είναι αργίες και είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις να έχουν προμήθειες και εφοδιασμό για το άνοιγμα. Επίσης, το άνοιγμα θα γίνει πριν εκταμιευθούν τα κεφάλαια επανεκκίνησης που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις εστίασης.

Τονίζουν επίσης πως το άνοιγμα μόνο σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι βιώσιμο για τις περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης, ενώ δεν υπάρχει και αντίστοιχη πρόβλεψη για οικονομική ενίσχυση, που θα καλύψει το κενό. Γι΄αυτό και προτείνουν άνοιγμα εσωτερικών χώρων με self test. Διαφορετικά, ζητούν το δικαίωμα επιλογής αναστολής λειτουργίας, αν θεωρούν πως δεν είναι βιώσιμη η επιχείρηση.

Ζητούν επίσης διευκολύνσεις στις πληρωμές εισφορών, αλλά και στην παράταση των τελών τραπεζοκαθισμάτων και διαγραφή των προστίμων, που θεωρούν πως άδικα τους έχουν επιβληθεί.

Εκτιμούν επίσης πως το ωράριο λειτουργίας έως τις 22.00, δεν βοηθά ούτε το τζίρο των επιχειρήσεων, αλλά ούτε και την αντιμετώπιση των φαινομένων των “πλατειών” με έντονο συνωστισμό.

Τέλος, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης προτείνει για τους παραπάνω λόγους διαβούλευση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, παρουσία συλλογικοτήτων από την Εστίαση, ώστε να καθοριστεί ένα βιώσιμο πλάνο επανεκκίνησης.

Αναλυτικά η Επιστολή και οι προτάσεις ΕΔΩ

Πηγή: Reporter.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου