Οπως μεταδίδει η εφημερίδα Χουριέτ και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στην εξωτερική μνήμη του κινητού ενός εκ των δύο Ελλήνων που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ, η έρευνα στα ψηφιακά δεδομένα συνεχίζεται.

Ωστόσο δεν υπάρχουν λεπτομέρειες προς το παρόν ως προς το τι ακριβώς ανακάλυψαν και τι εννοούν όταν αναφέρονται σε στρατιωτικά σχεδιαγράμματα. Δεν αναφέρεται εάν αφορά ελληνικές ή τουρκικές στρατιωτικές περιοχές.

 Να σημειωθεί ότι μόλις πριν μερικές ημέρες η εφημερίδα αγοράστηκε από επιχειρηματία φίλα προσκείμενο στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Το ελληνικό πεντάγωνο διαψεύδει την είδηση της εφημερίδας καθώς τα κινητά των 2 στρατιωτών ελέγχθηκαν και ήταν «καθαρά». Το Πεντάγωνο μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι και τα τρία κινητά που φέρουν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί (τα δύο προσωπικά τους και το ένα υπηρεσιακό) «ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του Έλληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το ΥΠΕΞ και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα».

Επίσης υποστηρίζούν ότι η τεχνολογία σήμερα, είναι σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο κινητό, ακόμη και αν αυτό έχει σβηστεί από την εξωτερική μνήμη.

ΒΗΜΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ