Με δημοσίευμα τα έβαλε ο Δήμαρχος, σχετικό με τα έργα που προγραμματίσθηκαν στο το Πάρκο του Ροδινιού,  γράφοντας στον λογαριασμό του στο fb:

«Επιτέλους, χρειάζεται και λίγο μεγαλείο ψυχής αλλά και στοιχειώδης δεοντολογία. Οι υπηρεσίες του δήμου “ανακάλυψαν” το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάδειξης περιοχών φυσικού κάλους ύψους 1.000.000 Ευρώ και προσωπικά επέλεξα το Ροδίνι. Οι μηχανικοί του δήμου δούλεψαν 6 μήνες να συντάξουν μελέτες. Η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας “έκοψε” την χρηματοδότηση του έργου, στο τμήμα που αφορούσε την αποκατάσταση του δρόμου από το Ροδίνι προς τα πευκάκια και τους τάφους των Πτολεμαίων, περιορίζοντας την χρηματοδότηση στις 560.000 Ευρώ. Το έργο θα το εκτελέσει ο δήμος Ρόδου με Ευρωπαϊκούς πόρους. Καιρός να σταματήσει το “λιβανιστήρι” για τις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας. Αν η Περιφέρεια χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους το υπόλοιπο τμήμα του έργου με την αποκατάσταση του δρόμου προς τα πευκάκια κ το ελαφοκομείο, όπως συνεννοηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα το ανακοινώσω. Μέχρι τότε …λίγος σεβασμός στους ανθρώπους που δούλεψαν αλλά και στους αναγνώστες σας. Για εσάς ο δήμος δεν υπάρχει. Ευτυχώς που οι δημότες έχουν και νου και γνώση.»

Τα λέει στην πεθερά για να τ’ ακούει η νύφη προφανώς. Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζεται ένα ιδιότυπο κυνηγητό για του ποιου είναι το έργο και ιδέα.  Όπως και να έχει, ουδόλως απασχολεί τους πολίτες ποιος θα καθαρίσει την ζούγκλα στο Ροδίνι ή θα φτιάξει τα γεφυράκια για να μην πέσουν στο κενό, να τους αποδοθεί αυτό το κόσμημα έτσι όπως αρμόζει στην ιστορία του. Είναι πάνω από κομματικά και παραταξιακά κέρδη η βελτίωση των όρων της ζωής μας. Οι πολίτες σαφώς έχουν μάτια και βλέπουν, όχι μόνο το Ροδίνι, που παραμένει χρόνια τώρα καραμέλα προεκλογική, αλλά γενικότερα την εικόνα της πόλης, τους δρόμους, τις παραλίες και ότι εμποδίζει την καθημερινότητά τους να γίνει πιο εύκολη, ανθρώπινη και πολιτισμένη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ