Ειδήσεις

Εκδήλωση για την ανάδειξη των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας

Eσπερίδα με θέμα «Ανάδειξη και Αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας», οργανώνει σήμερα η “ΔΕΡΜ ΑΕ” στις 18.30 στο ξενοδοχείο Mediterranean.

Τους λόγους που οδήγησαν στην διοργάνωση της εσπερίδας εξήγησε σε συνέντευξη τύπου χθες ο αντιπρόεδρος της “ΔΕΡΜ ΑΕ” και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Ψυλλάκης συνεπικουρούμενος από τις συνεργάτιδες του κκ Σταματία Ζερβού και Μίκα Ιατρού.

«Η ιδέα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης γεννήθηκε στην Αθήνα όταν συμμετείχαμε σε συνέδριο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος. Στην διοργάνωση τότε έλαβε μέρος η υπουργός Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη και εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΠΟΞ. Ενημερώσαμε το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και ενθουσιάστηκε με την πρόταση για την διοργάνωση της εσπερίδας στη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης και πρόσθεσε πως σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδειχθεί το μνημείο της Καλλιθέας και κυρίως οι ιαματικές πηγές.

«Η κίνησή μας στοχεύει στην ανάδειξη και αξιοποίηση των πηγών Καλλιθέας. Οι ομιλητές στην εσπερίδα θα αναφερθούν στον ιαματικό τουρισμό που μπορεί να γνωρίσει ξανά στη Ρόδο άνθηση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αναδειχθούν οι πηγές της Καλλιθέας. Θα δώσουν μεγαλύτερη αξία στον τουρισμό μας», τόνισε ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης.

Στην εσπερίδα θα παρουσιάσουν εισηγήσεις για τον Ιαματικό Τουρισμό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος κ. Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο γενικός γραμματέας κ. Μάρκος Δανάς, ο καθηγητής Δερματολογίας, πρώην γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, πρόεδρος της επιτροπής Ιαματικών Πηγών Ελλάδος κ. Κ. Κουσκούκης, ο προϊστάμενος της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων κ. Γιώργος Καρυδάκης και άλλοι.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως το δρόμο για την εκ νέου ανάδειξη της ειδικής αυτής μορφής τουρισμού άνοιξε ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γιάννης Ιατρίδης.
Με μεγάλες προσπάθειες του πρώην Δήμου Καλλιθέας πιστοποιήθηκαν οι πηγές και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Σε ερώτηση για τα έργα που εκτελούνται για την αναβάθμιση του μνημείου, ο κ. Ψυλλάκης δήλωσε:
«Οι παρεμβάσεις στην είσοδο του μνημείου έχουν τελειώσει. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση των εργασιών στο σιντριβάνι. Πριν λίγες ημέρες είχαμε συνάντηση με τον ανάδοχο του έργου και μας ενημέρωσε πως μέχρι το Πάσχα το μνημείο θα είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου