Τοπικές Ειδήσεις

Eκδηλώσεις στην Nέα Aγορά και τις Aπόκριες

Σειρά εκδηλώσεων για τις απόκριες προγραμματίζει ο Δήμος Ρόδου με τον ΔΟΠΑΡ και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Νέας Αγοράς. Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που είχε το εγχείρημα να μετατραπεί η Νέα Αγορά σε κέντρο για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων με πλούσιο πρόγραμμα και που έμεινε ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τα Θεοφάνεια, επόμενη σκέψη είναι ένας νέος κύκλος διάρκειας 15 ημερών, περίπου, με θέμα τις Απόκριες.
Όπως δήλωσε στην “δ” ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης, η συνεργασία με τον Δήμο Ρόδο, απέδωσε αφενός καρπούς και αφετέρου έθεσε τα θεμέλια για επόμενες διοργανώσεις:
«Το εγχείρημα ομολογουμένως, της δημοτικής αρχής Ρόδου, το οποίο στηρίχθηκε απόλυτα από τον Σύλλογό μας, βρήκε θετικότατη ανταπόκριση. Κι αυτό είναι που μας κάνει να χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο για όλα αυτά που προσφέραμε στους Ροδίτες που έμειναν στο νησί, τις μέρες των εορτών. Μετά από αυτή την επιτυχία, θεωρούμε ότι καταφέραμε να ξαναφέρουμε τον Ροδίτη, στη Νέα Αγορά. Γι αυτό, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Ρόδου θα διοργανώσουμε μια σειρά από εκδηλώσεις για τις Απόκριες -πάλι μέσα στη Νέα Αγορά.
Τα καραμελόσπιτα θα παραμείνουν (με εξαίρεση κάποια από αυτά) και θα προχωρήσουμε σε εκδηλώσεις, δράσεις και συναυλίες για να παραμείνει η Νέα Αγορά “ζωντανή”. Οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, ενώ αναμένουμε και το τελικό πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ» όπως τόνισε.
Υπολογίζεται ότι η νέα σειρά εκδηλώσεων μέσα στη Νέα Αγορά θα ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΣ. ΚΙΑΧΑΓΙΑ
Η αντιδήμαρχος κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά με δηλώσεις της στην “δ” εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για την προσέλευση και την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό μέσα στη Νέα Αγορά:
«Είναι κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε αφού το εγχείρημα γινόταν για πρώτη φορά και δεν είχαμε πολύ χρόνο, όλα πήγαν καλά. Υπήρξαν πολλές δραστηριότητες για τον κόσμο και εκδηλώσεις για τα παιδιά αφού δεν ήταν το γνωστό τυποποιημένο χριστουγεννιάτικο χωριό με τα καραμελόσπιτα κ.λπ.
Υπάρχουν διαδραστικές εκδηλώσεις του ΔΟΠΑΡ και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών, το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο.
Ευτυχώς, οι Ροδίτες… άφησαν τον καναπέ και επισκέφθηκαν την Νέα Αγορά! Ο στόχος μας, να καταφέρουμε τους Ροδίτες να μπουν στη Νέα Αγορά μέσα στον χειμώνα, επετεύχθη. Και οι καταστηματάρχες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνεργασία ενώ οι επισκευές που κάναμε λόγω των εκδηλώσεων, θα μείνουν και για τον υπόλοιπο χρόνο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου