ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To infokids.gr και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δίνουν “ζωή” σε 100 σχολεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
459208804_1730999434314354_8484661635169494557_n

• Ημε­ρί­δα για τη φι­λα­να­γνω­σία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε χθες στην Πε­ρι­φέ­ρεια πα­ρου­σία της Ευ­γε­νί­ας Μα­νω­λί­δου

To infokids.gr, το πρώτο parental site στην Ελ­λά­δα, σε συ­νερ­γα­σία με την πε­ρι­φέ­ρεια Ν. Αι­γαί­ου και τη ΔΕΗ, διέ­θε­σε βι­βλία και φαρ­μα­κεία σε 100 σχο­λεία. Χθες το πρωί πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ημε­ρί­δα στην Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου για τη φι­λα­να­γνω­σία με τη συμ­με­το­χή της Ελ­λη­νι­κής Αγω­γής και της κυ­ρί­ας Ευ­γε­νί­ας Μα­νω­λί­δου.

Στην ημε­ρί­δα πα­ρα­βρέ­θη­καν ο πε­ρι­φε­ρεια­κός διευ­θυ­ντής εκ­παί­δευ­σης Γιάν­νης Πα­πα­δο­μαρ­κά­κης, ο προϊ­στά­με­νος της διεύ­θυν­σης πρω­το­βάθ­μιας εκ­παί­δευ­σης Δω­δε­κα­νή­σου, Μπά­μπης Ψαρ­ράς, εκ­παι­δευ­τι­κοί και μα­θη­τές.

Ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε πως πρό­κει­ται για μία εξαι­ρε­τι­κή πρω­το­βου­λία και συ­νε­χά­ρη την ομάδα του infokids.gr, ενώ κα­λω­σό­ρι­σε την κα Μα­νω­λί­δου ανα­φέ­ρο­ντας με­τα­ξύ άλλων τα εξής:

«Οι συν­θή­κες της τρέ­χου­σας ιστο­ρι­κής πε­ριό­δου ευ­νο­ούν την ατο­μι­κό­τη­τα, την απο­μό­νω­ση. Είναι με­γά­λος ο αγώ­νας και θέλω να ευ­χα­ρι­στή­σω όλη την εκ­παι­δευ­τι­κή κοι­νό­τη­τα για τη συ­γκι­νη­τι­κή μάχη στον τομέα της Παι­δεί­ας στα νησιά μας. Στό­χος μας ήταν από την αρχή της ανά­λη­ψης των κα­θη­κό­ντων μας να πα­ρα­δώ­σου­με πε­ρισ­σό­τε­ρες σχο­λι­κές αί­θου­σες και στα 50 νησιά, όπως αξί­ζουν στα παι­διά μας. Για εμάς είναι με­γά­λη τιμή οι συ­νερ­γα­σί­ες… διότι την εμπι­στο­σύ­νη στο πρό­σω­πό μας, όπως από το Infokids.gr, τη ΔΕΗ και την Ελ­λη­νι­κή Αγωγή την εκτι­μού­με πολύ και την κρα­τά­με στην καρ­διά μας. Διότι πι­στεύ­ου­με ότι αυτό το οποίο τα χρό­νια της δη­μο­σιο­νο­μι­κής κρί­σης, το πρώτο που τέ­θη­κε σε κίν­δυ­νο, ήταν η κοι­νω­νι­κή συ­νο­χή».

H διευ­θύ­ντρια σύ­ντα­ξης του infokids.gr κα Σοφά Κω­στά­ρα ευ­χα­ρί­στη­σε τον κ. Χα­τζη­μάρ­κο για τη στή­ρι­ξη. Ευ­χα­ρί­στη­σε τη ΔΕΗ και την κα Μα­νω­λί­δου για τη συμ­βο­λή τους στην υλο­ποί­η­ση της δρά­σης. Με­τα­ξύ άλλων δή­λω­σε ότι: «Ήταν τε­ρά­στια η πρό­κλη­ση και ο όγκος βι­βλί­ων και φαρ­μα­κεί­ων εφο­δια­σμέ­νων με το κα­τάλ­λη­λο πε­ριε­χό­με­νο που έπρε­πε να τα­ξι­δέ­ψουν μέχρι τη Ρόδο για να δια­νε­μη­θούν στη συ­νέ­χεια στα σχο­λεία ήταν εξαι­ρε­τι­κά με­γά­λος. Κάθε προ­σπά­θεια όμως στέ­φε­ται με επι­τυ­χία και γί­νε­ται πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όταν η δύ­να­μη της θέ­λη­σης είναι με­γά­λη και κα­θο­δη­γεί.

Το infokids.gr, τρέ­φο­ντας με­γά­λη αγάπη για το βι­βλίο, ανα­λαμ­βά­νει το ρόλο να το στη­ρί­ξει, προ­σπα­θώ­ντας να μη μεί­νει κα­νέ­να σχο­λείο χωρίς τη δυ­να­τό­τη­τα να προ­σφέ­ρει στους μα­θη­τές του τη με­γά­λη ευ­και­ρία να έρ­θουν σε επαφή με το μα­γι­κό τους κόσμο, να τα αγα­πή­σουν και να τα αφή­σουν να δια­δρα­μα­τί­σουν ση­μα­ντι­κό ρόλο στη ζωή τους».

Τέλος η κα Ευ­γε­νία Μα­νω­λί­δου συ­νε­χά­ρη το infokids.gr για την πρω­το­βου­λία, την οποία όπως είπε η Ελ­λη­νι­κή Αγωγή στη­ρί­ζει με χαρά. Ανα­φέρ­θη­κε στη σπου­δαιό­τη­τα της φι­λα­να­γνω­σί­ας και ση­μεί­ω­σε ότι είναι εξαι­ρε­τι­κή η πρω­το­βου­λία αυτή που συν­δέ­ει την Παι­δεία και την Υγεία που πα­ντρεύ­ει την πνευ­μα­τι­κή υγεία με τη σω­μα­τι­κή υγεία και τη φι­λα­να­γνω­σία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.