ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαστάσεις παίρνει πάλι το μεταναστευτικό , εικόνες που δυσφημίζουν τη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μέγεθος γραμμάτων

Ντρο­πια­στι­κός προ­θά­λα­μος του προ­σφυ­γι­κού κα­ταυ­λι­σμού της Λέρου, υφί­στα­ται στη Ρόδο, όπως απο­κά­λυ­ψε η αυ­το­ψία του ΣΚΑΪ στο ση­μείο και του απε­σταλ­μέ­νου Γιάν­νη Σου­λιώ­τη.

Οι με­τα­νά­στες, όπως κα­τα­γρά­φει η κά­με­ρα του ΣΚΑΪ, κοι­μού­νται σε χαρ­τό­κου­τα. Ει­δι­κό­τε­ρα, σκη­νές που πα­ρα­πέ­μπουν στην πε­ρί­ο­δο 2015-2016, που η με­τα­να­στευ­τι­κή κρίση είχε χτυ­πή­σει κόκ­κι­νο. Στη Ρόδο τον τε­λευ­ταίο ένα μήνα υπάρ­χουν αυ­ξη­μέ­νες με­τα­να­στευ­τι­κές ροές. Σε αντί­θε­ση με τη Λέρο, ωστό­σο, δεν υπάρ­χει κέ­ντρο υπο­δο­χής και ταυ­το­ποί­η­σης.

Ως απο­τέ­λε­σμα αυτής της κα­τά­στα­σης, οι δε­κά­δες με­τα­νά­στες, που κα­τα­φθά­νουν κα­θη­με­ρι­νά στη Ρόδο, δια­βιούν και δια­νυ­κτε­ρεύ­ουν σε πάρκα και πλα­τεί­ες του νη­σιού ανά­με­σα στους πολ­λούς χι­λιά­δες του­ρί­στες που πα­ρα­θε­ρί­ζουν εκεί ακόμα.

Ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης κ. Χα­τζη­μάρ­κος σε συ­νεν­νό­η­ση με τον δή­μαρ­χο της Ρόδου, έχουν προ­θυ­μο­ποι­η­θεί να θέ­σουν σε λει­τουρ­γία έναν προ­σω­ρι­νό κα­ταυ­λι­σμό, για να απο­φευ­χθούν αυτές οι ει­κό­νες. Ωστό­σο, η δια­δι­κα­σία κα­θυ­στε­ρεί διότι ερί­ζουν η αστυ­νο­μία και το λι­με­νι­κό για το ποιος θα δια­θέ­σει δύ­να­μη για τη φύ­λα­ξη του συ­γκε­κρι­μέ­νου χώρου.

Πηγή: skai.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.