Τοπικές Ειδήσεις

Δικάζεται επιχειρηματίας για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει σήμερα υπόθεση με κατηγορούμενο για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας γνωστό επιχειρηματία της Ρόδου που κρίθηκε ένοχος πρωτοδίκως με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή.
Ο κατηγορούμενος καταμηνύθηκε από έναν κάτοικο της Ψίνθου, που υποστηρίζει ότι ιδιοποιήθηκε τις οικονομίες μιας ζωής, που ανέλαβε να φυλάξει σε χρηματοκιβώτιο ιδιοκτησίας του, φοβούμενος «κούρεμά» τους!
O μηνυτής και η οικογένειά του είχαν αναπτύξει στενές φιλικές σχέσεις και σχέσεις ιδιαίτερης εμπιστοσύνης με τον μηνυόμενο.
Σε επιχείρηση του τελευταίου, απασχολείτο εξάλλου και η κόρη του από τον Απρίλιο του 2001 έως και τον Απρίλιο του 2015.
Όπως υποστηρίζει ο μηνυτής, τον Ιούνιο του 2012 ο μηνυόμενος, γνωρίζοντας την αγωνία του, για τον κίνδυνο απώλειας των τραπεζικών καταθέσεων και μάλιστα ποσού 70.000 ευρώ που αποτελούσε το σύνολο των οικονομιών του, τον παρακίνησε να του φυλαξει στο χρηματοκιβώτιο που είχε στο υπόγειο της οικίας του οποιοδήποτε χρηματικό ποσό σε μετρητά προκειμένου να μην κινδυνεύσει από πιθανό «κούρεμα», ενώ, όπως ισχυρίζεται, είχε αναλάβει την ρητή δέσμευση να του επιστρέψει τα χρήματά του όταν του ζητηθεί.
Ο μηνυτής ανέλαβε το ως άνω χρηματικό ποσό από δύο τραπεζικούς του λογαριασμούς τον Ιούνιο του 2012 και φέρεται να τα παρέδωσε στον μηνυόμενο τον ίδιο μήνα.
Προς τούτο επικαλείται και τις μαρτυρίες τρίτων από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.
Όπως υποστηρίζει, τον Ιούνιο του 2014 η κόρη του ζήτησε από τον μηνυόμενο να τους επιστρέψει τα χρήματα αλλά δεν το έπραξε υποστηρίζοντας ότι το χρηματοκιβώτιό του είχε βλάβη και δεν άνοιγε.
Το ίδιο έκανε εξάλλου και ο ίδιος κι άλλα μέλη της οικογένειάς του και όπως υποστηρίζει ο μηνυόμενος, προέβαλλε ανάλογες δικαιολογίες.
Σχετικά, όπως αναφέρεται στη μήνυση, ενημερώθηκε η σύζυγος του μηνυόμενου και άλλοι συγγενείς του, ενώ τον Ιούνιο του 2014 όταν ο γιος του μηνυτή τον επισκέφθηκε για να πάρει τα χρήματα, εκείνος φέρεται να πήδηξε και να έφυγε από παράθυρο της επιχείρησης.
Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι διεκόπησαν οι στενές οικογενειακές τους σχέσεις ενώ ο μηνυόμενος ενεργοποίησε φραγή στο κινητό του τηλέφωνο για να μην μπορούν να επικοινωνούν μαζί του.
Και το έτος 2015 προσπαθούσε ο μηνυτής και τα μέλη της οικογένειάς του να διευθετήσουν το θέμα, όπως υποστηρίζουν, μάταια, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2015 να σταματήσει από την εργασία της στην επιχείρηση του μηνυόμενου η κόρη του.
Τον Δεκέμβριο του 2016 του απέστειλαν εξώδικη δήλωση, καλώντας τον να επιστρέψει τα χρήματα πράγμα που δεν έπραξε.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κκ. Άκης Δημητριάδης και Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου