Ατάκτως Ερριμμένα

Δεν είναι δικαιολογία

Μα δεν είπε κανείς πως δεν είναι καθαρά και κρυστάλλινα τα νερά στις παραλίες της Ρόδου. Δεν αφαιρέθηκε η Γαλάζια σημαία γι’ αυτό τον λόγο. Το διευκρινίζει άλλωστε και η ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής: «Στις υπόψη ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι αξιολογητές όμως της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της φύσης και διεθνείς αξιολογητές, που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.»

Κι αν δεν είναι σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη ναυαγοσώστη στην  συγκεκριμένη παραλία τι είναι; Η καλύτερα ναυαγοσωστών γιατί ένας δεν αρκεί. Και δεν ξέρουμε πόσο θα μπορούσαν να πείσουν οι εξηγήσεις του Δήμου γι’ αυτή την έλλειψη, εάν συνέβαινε κάποιο ατύχημα. Σαφώς και δεν είναι δικαιολογία η γραφειοκρατία του “κράτους των Αθηνών” για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την ασφάλεια των χιλιάδων επισκεπτών και ντόπιων λουομένων. Επειδή είναι χρόνια τώρα γνωστές αυτές οι καθυστερήσεις και περιμένουν στο και πέντε για να προσλάβουν ναυαγοσώστες θα έπρεπε να εμπνευσθούν άλλους τρόπους. Όχι για την διεκδίκηση της σημαίας τόσο, αλλά για την ασφάλεια όλων μας που είναι πλέον σημαντική. Ισως, ένας τρόπος θα ήταν να μιλήσουν με τα ξενοδοχεία ή τα beach bar των οποίων  οι πελάτες χρησιμοποιούν τις παραλίες και από κοινού να βρουν την λύση. Μια πρόταση που όπως μαθαίνουμε έχει γίνει στο Δήμο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου