ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ομάδα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
755

Έρευνα ξεκί­νησε η Δίωξη Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος μετά την δημιουρ­γία σελίδων στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» που προ­τρέ­πουν στη μη χρήση μάσκας στο σχολείο, μέτρο που προ­τεί­νουν οι λοι­μω­ξιο­λό­γοι για την προ­στα­σία των παιδιών από τον ιό, όταν θα ανοί­ξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμ­βρίου, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προ­γραμ­μα­τι­σμό.

Μάλιστα για την πορεία της έρευνας ενη­με­ρώ­νε­ται και ο εισαγ­γε­λέας, προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί αν έχουν τελε­στεί και ποινικά αδι­κή­ματα.

Οι ομάδες κατά της χρήσης μάσκας από τα παιδιά στο σχολείο, έρχο­νται να προ­στε­θούν στις επι­κίν­δυ­νες θεωρίες συνω­μο­σίας, αφού όσοι τις ασπά­ζο­νται δεν παίρ­νουν μέτρα προ­φύ­λα­ξης, κάτι που ενίοτε πλη­ρώ­νουν ακριβά οι ίδιοι αλλά και συνάν­θρω­ποί τους που απλώς είχαν την ατυχία να δου­λεύ­ουν ή να περ­πα­τάνε ή να δια­σκε­δά­ζουν δίπλα στον -ανεγκέφαλο στις περισ­σό­τε­ρες περιπτώσεις- συνω­μο­σιο­λόγο.

Ζήλεψαν φαί­νε­ται το κίνημα αντιεμ­βο­λια­στών, με τις γνωστές τρα­γι­κές συνέ­πειες που έχουν οι φαεινές ιδέες τους να αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς εμβόλιο, προ­κα­λώ­ντας για παρά­δειγμα έξαρση ιλαράς πριν από λίγα χρόνια.

Εντολή για έρευνα μετά από καταγ­γε­λίες

Η έρευνα ξεκί­νησε σε συνέ­χεια των εντολών του Μιχάλη Χρυ­σο­χο­ΐδη για παρα­πο­μπή στη Δικαιο­σύνη ανα­φο­ρών στο δια­δί­κτυο για «θεωρίες συνω­μο­σίας».

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες από τη Δίωξη εδώ και τρεις ημέρες είχε κατα­γρα­φεί η δημιουρ­γία τριών τέτοιων ομάδων.

Η μια απε­νερ­γο­ποι­ή­θηκε την Τετάρτη, ενώ οι άλλες δύο παρα­μέ­νουν.

Μετά από καταγ­γε­λίες πολιτών η Δίωξη συγκέ­ντρωσε στοι­χεία τα οποία θα στείλει στον εισαγ­γε­λέα το πρωί της Παρα­σκευής.

Το επόμενο βήμα ανα­μέ­νε­ται να είναι η εντολή από τον εισαγ­γε­λέα για προ­κα­ταρ­κτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχη­μα­τι­στεί δικο­γρα­φία με τους αστυ­νο­μι­κούς της Δίωξης Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος να ανα­ζη­τούν πλέον τους δια­χει­ρι­στές των ομάδων.

Στις ομάδες συμ­με­τέ­χουν γονείς που αρνού­νται να στεί­λουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώ­ντας μάσκα.

Χιλιά­δες μέλη

Μία από τις ομάδες έχει μόλις δύο μέρες που έχει δημιουρ­γη­θεί και ήδη φιλο­ξε­νεί περισ­σό­τερα από 14.000 μέλη. Έκπληξη αλλά και ανη­συ­χία προ­κα­λεί δε το μένος των αναρ­τή­σεων.

«Καλη­σπέρα στην ομάδα. Έλεγα πως δεν θα στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο αν γίνει υπο­χρε­ω­τική η μάσκα. Αλλά το ξανα­σκέ­φτηκα. Αυτό θέλουν. Θέλουν να έχουν όλα τα πει­θαρ­χη­μένα παιδιά μαντρω­μένα και τους γονείς τους φακε­λο­μέ­νους, Όχι … δεν θα σας κάνω το χατήρι. θα στείλω το παιδί μου ΧΩΡΙΣ μάσκα στο σχολείο, και θα του τάξω μία σοκο­λάτα για κάθε μάσκα παιδιού που θα μου φέρνει στο σπίτι!!!!» γράφει ένας χρήστης.

Άλλοι πάλι προ­σπα­θούν να δώσουν σε αυτόν τον παρα­λο­γι­σμό και ιδε­ο­λο­γικό υπό­βα­θρο.

«Όλα τα παιδιά στο σχολείο χωρίς μάσκες.  Aς κατα­λά­βουν ότι τα παιδιά μας δεν είναι πιόνια τους!» ανα­φέ­ρει άλλη ανάρ­τηση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.