Ρεπορτάζ

Εκανε έναν πρώτο απολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Με “φορτωμένη” την ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε υπό την παρούσα μορφή του, για τελευταία φορά, το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Ο απερχόμενος πρόεδρός του κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, προέβη σε αναλυτική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, λίγο πριν ολοκληρωθεί η θητεία του και αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.
«Τα θέματα που πρέπει να περάσουν λίγο πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, κρίνονται επείγοντα ενώ υπήρχαν και μερικά, διαδικαστικού χαρακτήρα -όπως εγκρίσεις δαπανών διαφόρων προμηθειών και υπηρεσιών, έξοδα οδοιπορικών για το προσωπικό του Λ.Τ. καθώς επίσης και εγκρίσεις λογαριασμών για έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο» όπως είπε.
Στη συνεδρίαση εξετάστηκε και η διάταξη για τα αγκυροβόλια της Σύμης, σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.
Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις του Λ.Τ. για τις χρήσεις 2017 & 2018.
«Με βάση την έκθεση που έχουμε στα χέρια μας για την χρήση του 2018, βλέπουμε ότι τα έσοδα ανήλθαν σε 3.316.747,57 ευρώ, τα έξοδα σε 2.551.582,97 ευρώ -οπότε υπάρχει πλεόνασμα της τάξης των 765.164,60 ευρώ περίπου. Δάνεια δεν υπάρχουν, απαιτήσεις και υποχρεώσεις της επιχείρησης ανέρχονται στα 552.229,79 ευρώ ενώ έχουμε και αντίστοιχες απαιτήσεις (που μας οφείλουν) οι οποίες ανέρχονται σε 1.270.752,16 ευρώ εκ των οποίων οι 945.000 είναι από οφειλέτες και τα υπόλοιπα είναι από επιχορηγήσεις.
Συνεπώς, η οικονομική πορεία του Νομικού Προσώπου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, εμφανίζει λογιστικό πλεόνασμα ενώ δεν υπάρχουν ελλείμματα των προηγούμενων χρήσεων. Αυτό αποδεικνύει ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά η χρηματοοικονομική του κατάσταση. Αυτό σημαίνει πως έχει την ευχέρεια να προχωρήσει σε επενδύσεις, σε συντηρήσεις εξοπλισμού και στην απρόσκοπτη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και δημοσίων αγαθών.
Βλέπουμε λοιπόν, ότι είναι ένας υγιέστατος οργανισμός από οικονομικής απόψεως και έχει δυνατότητες βελτίωσης. Ευελπιστούμε ότι και για τα επόμενα χρόνια, θα υπάρξει αυτή η οικονομική ευρωστία του Λ.Τ.» δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος εξέφρασε μεταξύ άλλων την ικανοποίησή του για την πορεία εργασιών για μια σειρά έργων που είτε έχει προγραμματίσει, είτε εκτελεί το Λ.Τ.
Επιπλέον, ζήτησε από τη νέα δημοτική αρχή να “στελεχώσει” το Λ.Τ. αφού: «Παραμένει υποστελεχωμένο σε προσωπικό. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε προσλήψεις γι αυτό και είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις για να μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα την λειτουργία του. Από τις 48 οργανικές θέσεις που προβλέπονται, υπάρχουν μόνον 14 καλυμμένες.
Αυτό δημιουργεί προβλήματα. Εφόσον στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό θα μπορέσει να βελτιώσει τις υπηρεσίες του και την οικονομική του κατάσταση» όπως είπε.
Σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως προβλέπεται μια αυξητική τάση με 45 επιπλέον κρουαζιερόπλοια για το 2020: «Ευελπιστούμε ότι τα επόμενα χρόνια και με τις επενδύσεις που θα γίνουν στα λιμάνια μας, θα βελτιωθεί και η κίνηση της κρουαζιέρας στην Ρόδο».
Τέλος, ο απερχόμενος πρόεδρος του Λ.Τ. ευχαρίστησε τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους και τα μέλη του δ.σ. για την συνεργασία τους τα πέντε χρόνια της θητείας του οργάνου.
«Εφόσον παραδώσω στον επόμενο πρόεδρο του Λ.Τ. θα κάνουμε και τον απαραίτητο απολογισμό πεπραγμένων» κατέληξε ο κ. Χριστοδούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου