Αθλια είναι η εικόνα, που παρουσιάζει η παιδική χαρά της οδού Κορδιγκτόνoς δίπλα μάλιστα στα ΚΕΠ και σε πολυσύχναστο σημείο της πόλεως Ρόδου ενώ οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τα παιδιά και τους επισκέπτες είναι αυταπόδεικτοι.

Με αφορμή την απόφαση της επιτροπής ελέγχου παιδικών χαρών για την σφράγιση της παιδικής χαράς στην παραλία της Ιαλυσού γονείς επικοινώνησαν με την «δημοκρατική» για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την εγκατάλειψη και του συγκεκριμένου χώρου αναψυχής για τα παιδιά, από την δημοτική αρχή.
Επικρατεί μια κατάσταση που περιγράφεται ως επικίνδυνη για χιλιάδες παιδιά που καθημερινά ψυχαγωγούνται σε χώρους όπου η ύπαρξη ασφάλειας θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, αλλά δεν είναι.
Ταλαιπωρημένη, βρώμικη, κακοποιημένη, η παιδική χαρά, αφημένη στη μοίρα της ρημάζει ανάμεσα σε σκουπίδια και διαλυμένες κούνιες.
Το πάρκο, για τη διαμόρφωση του οποίου είχαν διατεθεί χιλιάδες ευρώ και αποτελούσε δωρεάν απογευματινή εκτόνωση για παιχνίδι, αλλά και  τη δωρεάν απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, αποτελεί ακόμη ένα μνημείο αδιαφορίας..
Τα παιχνίδια παραμένουν άβαφα και σκουριασμένα με βίδες που εξέχουν και σε πολλά σημεία λείπουν ολόκληρα ξύλινα μέρη που καθιστούν τη χρήση τους άκρως επικίνδυνη.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ