Ειδήσεις

Ν.Δ: Ασήμαντο το κόστος των εκλογών μπροστά στην καταστροφή

Η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης και φθινοπωρινής αντεπίθεσης με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ, γενικώς και τις οικονομικές και πολιτικές φθινοπωρινές εξελίξεις, ειδικώς.

Από τα νέα της γραφεία, στην Οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο, η Ν.Δ οργανώνει την αντεπίθεσή της, εν όψει του φθινοπώρου που αναμένεται εξαιρετικά άγριο για Κοινωνία και Οικονομία, συνεπώς και αναπόδραστα, και για την ίδια την Κυβέρνηση.

Έχοντας φροντίσει να κλείσει ένα-ένα τα εσωκομματικά μέτωπα  ( μετά τον Β. Μειμαράκη ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε τετ α τετ την Παρασκευή και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα) ο πρόεδρος της Ν.Δ, ετοιμάζεται πλέον εντατικά για την επίσκεψή του στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, την πρώτη πλέον ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Πειραιώς, οι συσκέψεις μεταξύ Μητσοτάκη και συνεργατών του εντείνονται – καταρχήν για το “χτένισμα” του πλαισίου του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ το οποίο θα παρουσιαστεί στις παραγωγικές τάξεις από τον πρόεδρό της και θα στηρίζεται στον “κωδικό”: Μείωση κυβερνητικών δαπανών για μείωση φόρων.

Αδιέξοδη πορεία

Στο ίδιο πλαίσιο, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπουν  ταχεία κυβερνητική αποσύνθεση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπερ σημαίνει ότι όχι απλώς δεν πείθονται από την ξαφνική ζέση με την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να φρενάρει τα σενάρια των εκλογών, αλλά δεν έχουν ουδεμία πρόθεση να αποστούν του αιτήματός τους περί της ανάγκης για άμεση προσφυγή στις κάλπες ώστε να σταματήσει η καταστροφή της χώρας, όπως λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας εμφατικά ότι: “Το κόστος των εκλογών γίνεται ασήμαντο μπροστά σ’ εκείνο που συνεπάγεται η παραμονή της σημερινής Κυβέρνησης στην εξουσία, καθώς η αδιέξοδη πορεία της χώρας θα γίνει ακόμα πιο αισθητή τους αμέσως επόμενους μήνες”. (Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Κεφάλαιο που κυκλοφορεί)

Κατά τους επιτελείς της Ν.Δ άλλωστε, ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να διαψεύδει με την αξίωση να γίνει πειστικός τυχόν προσφυγή σε πρόωρες κάλπες. Και τούτο γιατί ένα χρόνο πριν, διέψευδε μετ επιτάσεως και στεντόρεια τόσο τα σενάρια για διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσο και την προσφυγή σε κάλπες, πραγματοποιώντας τελικώς και τα δύο. Υπενθυμίζουν μάλιστα οι ίδιες πηγές ότι : “Ακόμα και τους πολιτικούς αρχηγούς είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Λίγες μέρες μετά παραιτήθηκε για να γίνουν εκλογές”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου