Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το νέο λογότυπο του Δήμου Κω, που προέκυψε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, από μια αδιάβλητη διαδικασία.

Ο Ενιαίος Δήμος Κω, αποκτά για πρώτη φορά το δικό του λογότυπο. Ένα λογότυπο με ιδιαίτερη αισθητική και ισχυρό συμβολισμό.

Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 64 προτάσεις και οι συμμετέχοντες ήταν από το νησί της Κω, αλλά και από διάφορες περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κύπρο, Αγγλία και Γερμανία.

Νικητής του διαγωνισμού ένα νέο και ταλαντούχο παιδί από την Κω, ο κ. Δαυίδ Καραθωμάς από το Πυλί.

Το λογότυπο που επιλέχθηκε ως το καλύτερο είναι σχεδιασμένο με μπλε γραμμές σε άσπρο φόντο και απεικονίζει χαρακτηριστικά σημεία του νησιού.

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο δημιουργός του, παιδί της Κω, στο επεξηγηματικό κείμενο της πρότασής του, η ιδέα του βασίστηκε στους τέσσερις πυλώνες που χαρακτηρίζουν το νησί:

-Τον Ιπποκράτη, το πιο ισχυρό σύμβολο του νησιού.

-Τη θάλασσα, που είναι στοιχείο της ταυτότητας μας.

-Τον Πολιτισμό, με μνημεία που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

-Τον Τουρισμό και τη φιλοξενία που αποτελούν σήμα κατατεθέν αυτού του νησιού.

Το λογότυπο του Δήμου είναι συμβολικό, σύγχρονο, καλαίσθητο, αναγνωρίσιμο και δυνατό επικοινωνιακά. Περιγράφει την Κω και αποτυπώνει την ιστορία της με έναν μοντέρνο τρόπο. Η καλύτερη περιγραφή είναι αυτή που κάνει ο δημιουργός του, απόσπασμα της οποίας έχει ως εξής: «Στο κέντρο του, το πιο σημαντικό, η «καρδιά», η ράβδος του Ασκληπιού μέσα από την οποία αναδύεται ο πλάτανος του Ιπποκράτη. Το δέντρο, όπως και η μοντέρνα ιατρική, απλώνεται και σκεπάζει τα πάντα. Αριστερά υπάρχει αναφορά στα κάστρα του νησιού και δεξιά βρίσκεται η αναφορά στην αρχαιότητα με έναν Δωρικό κίονα. Η θάλασσα φαίνεται στο βάθος, όπως σχεδόν σε όλες τις θέες του νησιού. Όλα τα παραπάνω περιβάλλονται από μια καμάρα, σύμβολο ενότητας και δύναμης, σύμβολο της Κω (στο Κάστρο, στην πλατεία Ελευθερίας, στο αρχαίο γυμναστήριο) και σύμβολο επίσης, ελληνικού νησιού».

Στο νικητή θα απονεμηθεί έγγραφος τίτλος και χρηματικό βραβείο 2.000 ευρώ κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του λογότυπου, ενώ στους δημιουργούς της δεύτερης και τρίτης καλύτερης πρότασης, την κ. Καλλιόπη – Ιουλία Παρθενιάδη, κάτοικο Κω και τον κ. Απόστολο Παπακωνσταντή από την Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας θα αποδοθεί κατά τη διάρκεια της ίδιας τελετής εύφημος μνεία.

Ο Δήμος Κω αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ