Τοπικές Ειδήσεις

Παραχωρήθηκε στην ΔΕΡΜ Α.Ε. το Παλαιοντολογικό Μουσείο στον Αρχάγγελο

Παραχωρήθηκε στην ΔΕΡΜ Α.Ε. η χρήση του Παλαιοντολογικού Μουσείου στον Αρχάγγελο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου. Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου της Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Νίκου Διμέλη: «Το Παλαιοντολογικό Μουσείο έχει ήδη μεταφερθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σχετικό πρωτόκολλο στον Δήμο Ρόδου, στις 17 Οκτωβρίου 2017 για χρήση των έργων: ‘Κατασκευή Παλαιοντολογικού Μουσείου Αρχαγγέλου’ και ‘Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Παλαιοντολογικού Μουσείου Αρχαγγέλου’. Κατά την παράδοση – παραλαβή διαπιστώθηκε ότι έχουν αποπερατωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την μελέτη εφαρμογής του έργου, όλες οι εργασίες. Ωστόσο, για να τεθεί σε λειτουργία πρέπει να παραχωρηθεί η χρήση του σε δημοτική επιχείρηση. Ως εκ τούτου, προτάθηκε η παραχώρηση στην ΔΕΡΜ Α.Ε.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Παλαιοντολογικό Μουσείο διαθέτει ευρήματα στην κυριότητά του 300.000 ετών της Παλαιολιθικής Εποχής, κατά την διάρκεια της οποίας ο άνθρωπος χρησιμοποίησε λίθινα τέχνεργα και εκτείνεται σε μια μεγάλη περίοδο που ξεκίνησε πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια περίπου έως το 10.000 π.Χ. το τέλος δηλαδή της τελευταίας εποχής των Παγετώνων ή Παγετώδους».
Σύμφωνα με την δημοτική αρχή Ρόδου, θα καταβληθούν προσπάθειες για την όσο το δυνατό συντομότερη λειτουργία του Παλαιοντολογικού Μουσείου Αρχαγγέλου καθώς θα ενισχύσει και τουριστικά την περιοχή δίνοντας την δυνατότητα στον ξένο επισκέπτη να έχει μία ακόμη δραστηριότητα.
Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του προς την «δ» ο κ. Διμέλης: «Το Παλαιοντολογικό Μουσείο αποτελεί ένα σημείο αναφοράς όχι μόνον για τον Αρχάγγελο αλλά και για την Ρόδο.
Ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Θα φιλοξενήσει πάρα πολλά ευρήματα από την Παλαιολιθική Εποχή τα οποία φυλάσσονται στο Τμήμα Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην συλλογή του καθηγητή Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας κ. Ευάγγελου Βελιτζέλου τα οποία είναι πολύ σημαντικής ιστορικής αξίας.
Επιπλέον, ο φυσιοδίφης από τον Αρχάγγελο κ. Νίκος Γουδής, έχει επίσης ανακαλύψει πάρα πολλά ευρήματα –τα οποία τα φυλάσσει ο ίδιος. Θέλουμε να προχωρήσει η λειτουργία του Παλαιοντολογικού Μουσείου Αρχαγγέλου καθώς θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για την περιοχή τόσο για τον Πολιτισμό όσο και για την διασύνδεσή του με τον Τουρισμό» όπως ανέφερε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου