Τοπικές Ειδήσεις

Να μην γίνει κατηγορία εις βάρος δύο ξενοδόχων εισηγήθηκε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου

Να μην γίνει κατηγορία σε βάρος δύο μελών γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας για το αδίκημα της απάτης επί δικαστηρίω από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολική προκληθείσα ζημία και περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Ο εγκαλών είναι εργολάβος και ελαιοχρωματιστής και ευρισκόμενος σε χρόνια επαγγελματική συνεργασία με την ξενοδοχειακή εταιρία της οποίας νόμιμοι εκπρόσωποι τυγχάνουν οι κατηγορούμενοι, με την οποία συνήψε από το έτος 2005 έως το έτος 2010 διαδοχικές συμβάσεις έργου, δυνάμει των οποίων ανέλαβε την εκτέλεση εργασιών.

Επειδή τα αξιόγραφα που εκδόθηκαν και παραδόθηκαν δεν πληρώθηκαν, αυτός προέβη σε έκδοση διαταγών πληρωμής.
Κατά τις αιτιάσεις του εγκαλούντος και πολιτικώς ενάγοντος, οι κατηγορούμενοι, ασκώντας ως νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας τους ανακοπές κατά των ανωτέρω διαταγών πληρωμής, αμφισβητώντας τις οφειλές που αυτές ενσωμάτωναν, παραπλάνησαν το δικαστήριο διαπράττοντας το αδίκημα της απάτης ενώπιον Δικαστηρίου κατ’ εξακολούθηση.
Η Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι παραπλάνησαν με την χρήση ψευδών αποδεικτικών μέσων τα δικαστήρια για να εκδώσουν θετική για την περιουσία της εταιρείας τους απόφαση. Επισημαίνει παραπέρα ότι επρόκειτο για μία δυσεπίλυτη αστικής φύσεως διαφορά, που κρίθηκε από τα αστικά δικαστήρια βάσει αντικειμενικών στοιχείων και όχι βάσει ψευδών αποδείξεων και που λόγω του μεγάλου οικονομικού της αντικειμένου απασχόλησε εν τέλει και την ποινική δικαιοσύνη, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Φώτης Κωστόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου