Συνεντεύξεις

K. Δέρβος: «Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για να κυβερνήσει»

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών αναλύει με συνέντευξή του στη «δ», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της NΔ κ. Kώστας Δέρβος.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρεται στην απόφασή του να πέσει… κατευθείαν «στα βαθιά νερά» των ευρωεκλογών, περιγράφει τις προτεραιότητές του αν τελικώς εκλεγεί, μιλά για τα μηνύματα που παίρνει από τους πολίτες στις περιοδείες του και δηλώνει ξεκάθαρα ότι η NΔ είναι έτοιμη για να κυβερνήσει.
Αναλυτικά η συνέντευξη
• Κύριε Δέρβο, γιατί ένας νέος πολιτικός όπως εσείς επιλέγει να πέσει κατευθείαν «στα βαθιά» των ευρωεκλογών αντί να ξεκινήσει με μια υποψηφιότητα σε τοπικό επίπεδο;
Γιατί σε αυτές τις εκλογές νιώθω ότι δεν εκπροσωπείται η γενιά μου. Και το θεωρώ αδιανόητο μια γενιά που σε τόσο μεγάλο βαθμό έχει αναζητήσει καταφύγιο είτε επαγγελματικά, είτε εκπαιδευτικά στην Ευρώπη να μην εκπροσωπείται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αυτό το κενό εκπροσώπησης είναι άδικο και δεν πρέπει να υφίσταται στην επόμενη σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου. Θεώρησα λοιπόν χρέος μου να προσπαθήσω να διορθώσω αυτή την ανορθογραφία, εφόσον, φυσικά, κριθώ κατάλληλος από τους συμπολίτες μου.
• Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε;
Οι προτεραιότητές μου θα είναι η ασφάλεια και η στήριξη όλων των τομέων παραγωγής. Ασφάλεια γιατί η ελευθερία που με τόσο κόπο και αίμα έχει κατακτηθεί στην Ευρώπη χρειάζεται προστασία από τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς της εχθρούς. Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η ελευθερία και η ασφάλεια δεν είναι έννοιες αντίθετες, αλλά αλληλοεξαρτώμενες, όπως έχει αποδειχθεί και από την ίδια την Ιστορία. Ως προς την παραγωγή, είναι ανάγκη να τη στηρίξουμε όχι μόνο στην καινοτομία, αλλά και στην καθημερινή εκδοχή της. Και αυτό γιατί οι παραδοσιακές δομές παραγωγής αποτελούσαν πάντα και συνεχίζουν να αποτελούν τα θεμέλια της ευρωπαϊκής οικονομίας, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Είναι χρέος μας να βρεθούμε δίπλα σε όλους τους πολίτες που παράγουν.
• Παρακολουθώντας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρώ πως έχετε γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα. Τι μηνύματα λαμβάνετε;
Για να θες να εκπροσωπήσεις όλους τους Έλληνες, πρέπει να βρεθείς σε κάθε σημείο της Ελλάδας, να μιλήσεις με τους ανθρώπους που ζουν εκεί, να ακούσεις τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Στόχος μου λοιπόν είναι να γυρίσω όχι «σχεδόν όλη την Ελλάδα», αλλά πραγματικά να την γυρίσω ολόκληρη, να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μου για να μπορώ να κάνω το καλύτερο για αυτούς. Σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνω, αυτά είναι ξεκάθαρα: Από τη μία διάψευση, απογοήτευση και θυμός για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, τόσο για τα αποτελέσματα των πολιτικών τους, όσο κυρίως για τον εμπαιγμό και τον κυνισμό που αντιμετωπίζουν τους πολίτες. Και από την άλλη ελπίδα, πίστη και διάθεση συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να βγούμε από το αδιέξοδο, για να αλλάξουμε όσα μας κρατούν πίσω και να υλοποιήσουμε όσα είναι αναγκαία για να πάμε μπροστά, να ξαναγίνουμε ισότιμοι εταίροι μιας ισχυρής Ευρώπης.
Σας προβληματίζει η αποχή; Η χαλαρή ψήφος που παρατηρείται στις Ευρωεκλογές;
Μπορεί να ακουστεί παράδοξο, αλλά όχι. Και αυτό γιατί τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μας έκαναν όλους σοφότερους. Σε εμάς έμαθαν ότι πρέπει να γυρίσουμε πόρτα – πόρτα όλη την Ελλάδα για να πείσουμε τους συμπατριώτες μας και στους πολίτες έδειξαν ότι ούτε η χαλαρή ψήφος, ούτε η αποχή είναι λύσεις – αντίθετα, είναι μέρος του προβλήματος. Από πλευράς μας έχουμε απευθυνθεί σε όλους με μήνυμα αισιοδοξίας, ρεαλισμού και ενότητας και είμαι σίγουρος ότι και οι πολίτες έχουν καταλάβει και θα κάνουν αυτό που πρέπει, όχι για εμάς, αλλά για το καλύτερο μέλλον της χώρας, για ένα δικό τους καλύτερο μέλλον.
Τελικά, για τι ψηφίζουμε σε αυτές τις ευρωεκλογές;
Ψηφίζουμε το κόμμα και τα πρόσωπα που μπορούν να υπερασπιστούν αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα της χώρας μας στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη ποσοτικά και ποιοτικά επιρροή στην καθημερινότητά μας. Ψηφίζουμε λοιπόν αυτούς που θα κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς. Ταυτόχρονα, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρει μέσα στις επόμενες μέρες το θάρρος να προκηρύξει εθνικές εκλογές, η ψήφος στις ευρωεκλογές θα αποτελέσει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα ιδεολογήματα και οι πρακτικές της, έχουν τελειώσει και δεν εκπροσωπούν κανέναν πέρα από τον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου.
Είναι έτοιμη η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει;

Είμαστε έτοιμοι εδώ και πολύ καιρό. Αν δεν ήμασταν, δεν θα ζητούσαμε από τους Έλληνες την εντολή να πάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τον τόπο. Η ετοιμότητά μας αποδεικνύεται από τρία στοιχεία: Πρώτον, τη διατύπωση ξεκάθαρων και αδιαπραγμάτευτων πολιτικών αρχών. Δεύτερον, την εξαγγελία ενός λεπτομερούς προγράμματος με βάση το οποίο θα κριθούμε. Και τρίτον, την ανάδειξη δεκάδων νέων προσώπων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών σε όλες τις κάλπες. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν αυτή μας τη στάση και οι κάλπες θα επιβεβαιώσουν τα ευρήματα αυτά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου