Τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας κατόπιν διαπραγμάτευσης των ιατρών με την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, απέσπασε σε έκτακτη συνάντηση των δυο πλευρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΣΑ με τον υπουργό και υφυπουργό Υγείας, ο κ. Α. Μπέζας δήλωσε ότι «ως πολιτική ηγεσία, δεσμευτήκαμε ότι θα ζητήσουμε από την επιτροπή διαπραγμάτευσης που έχει συσταθεί πλέον στον ΕΟΠΥΥ, να αρχίσει κατά προτεραιότητα τις διαπραγματεύσεις με τους ιατρούς, προκειμένου να έχουμε πολύ σύντομα νέου τύπου συμβάσεις μαζί τους».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη» τη συνάντηση, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου, Γ. Πατούλης εξέφρασε την ελπίδα «τα λόγια να γίνουν πράξεις και να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια πρωτοβάθμια περίθαλψη άξια για τους ασθενείς πολίτες και για τους γιατρούς».

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ δήλωσε ότι:
η αξιολόγηση των γιατρών των πολυιατρείων για ένταξη στο ΕΣΥ θα γίνει με κριτήρια του ΕΣΥ και χωρίς να ισχύει ο κλινικός έλεγχος. Η εισαγωγή τους στο σύστημα θα γίνει ανάλογα με τα χρόνια προυπηρεσίας στον ΕΟΠΥΥ.

Όσοι δεν εισαχθούν στο ΕΣΥ λόγω μη ικανοποιητικής αξιολόγησης θα μείνουν στην κατηγορία ΠΕ γιατρών-οδοντιατρων και θα παραμείνουν στο ΠΕΔΥ.
Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί εντός οκταμήνου.

Εντός του μηνός Απριλίου θα προκηρυχθούν θέσεις επικουρικών ιατρών διάρκειας ενός έτος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ